MotoGP

Repòquer de Ducati

Motor. El madrileny Jorge Martín lidera el domini de la marca italiana en la qualificació del Gran Premi de les Amèriques, en què els millors catalans són Àlex Rins (7è) i Marc Márquez (9è)

El madrileny Jorge Martín (Pramac Racing) va signar la posició preferent de MotoGP en el Gran Premi de les Amèriques, quarta cursa del mundial, i va liderar el domini de les Ducati en la sessió de qualificació, en què van copar les cinc primeres places. Martín, que va segellar la sisena pole de la seva carrera, va establir un nou rècord del circuit amb un traçat reasfaltat (2:02.039), en poder de Marc Márquez des del 2015 (2:02.135), i va superar per només tres mil·lèsimes de marge l’australià Jack Miller (2:02.042). Francesco Bagnaia (2:02.167), Johann Zarco (2:02.570) i Enea Bastianini (2:02.578) van completar les cinc primeres places de la marca italiana.

Després de les Ducati, es van classificar Fabio Quartararo (Yamaha), el vigent campió mundial, i el primer català Àlex Rins, que va guanyar la partida al seu company de Suzuki, el mallorquí Joan Mir. El cerverí Marc Márquez (Repsol Honda), que torna a la competició després de la caiguda a Singapur i un nou episodi de visió doble, sortirà des del novè lloc al davant del seu company d’equip, Pol Espargaró, dotzè. “He fet una errada de novell i em pensava que quedava més temps en la qualificació. No he fet cap volta neta i m’he deixat portar per les sensacions. M’ha faltat confiança, però és normal venint d’on venia. Sortint des del novè lloc serà complicat, però tot dependrà de fer una bona sortida. Serà una cursa llarga i física”, va comentar Márquez abans de competir a Austin, el seu circuit talismà, on acredita set pole positions i set victòries.

Aleix Espargaró, tretzè

El líder del campionat, Aleix Espargaró (Aprilia), amb els pneumàtics freds, va anar a terra en la Q2 per una errada de concentració i haurà de sortir des de la tretzena posició. Maverick Viñales (Aprilia) arrencarà de la 14a posició i Àlex Márquez (Honda), des de la 23a.

Arenas sortirà cinquè

En Moto2, el nord-americà Cameron Beaubier (Kalex) va ser profeta a casa seva i va segellar la primera pole position de la seva carrera esportiva, amb un nou rècord del circuit (2:08.751). El gironí Albert Arenas (Kalex) sortirà des de la segona fila, amb un bon cinquè registre (2:09.358), mentre que el tortosí Jeremy Alcoba (Kalex) va acreditar el quinzè millor registre (2:10.152).

Primera fila d’Artigas

Pel que fa a Moto3, l’italià Andrea Migno (Honda) va ser el més ràpid (2:15.814), seguit per Dennis Foggia (Honda), segon amb 2:15.881, i el pilot de Sant Andreu de la Barca Xavier Artigas (CFMoto), tercer amb 2:16.066, que per primer cop sortirà des de la primera fila. Gerard Riu (KTM) va acreditar el 23è registre (2:18.345).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)