MotoGP

Bagnaia torna amb força

Motor. L’italià guanya el GP d’Espanya després d’un fluix inici d’any i Aleix Espargaró repeteix tercer lloc al podi. Marc Márquez acaba quart

L’inici de temporada de Francesco Bagnaia i la seva Ducati ha estat fluix, i en les cinc primeres curses no va aconseguir pujar al podi. En el GP d’Espanya, disputat al circuit de Jerez, l’italià, subcampió mundial, va tornar a guanyar i va aconseguir el primer triomf de la temporada i el cinquè en MotoGP. Bagnaia va sortir des de la posició preferent i en tot moment va anat al davant, mantenint a ratlla Fabio Quartararo, el campió del món i líder del mundial, que va ser l’únic que el va poder seguir.

La lluita per la tercera posició del podi va ser molt intensa i al final la va aconseguir Aleix Espargaró, amb un doble avançament a cinc voltes del final sobre Marc Márquez i Jack Miller. El cerverí anava tercer, va estar a punt de caure i va ser superat pels seus dos rivals. Aleix Espargaró va marxar i va aconseguir el segon tercer lloc consecutiu. Marc Márquez es va recuperar, en l’última volta va superar Miller i amb la quarta posició va aconseguir el seu millor resultat de la temporada.

Àlex Rins no va tenir el seu dia, va sortir de la pista en les primeres voltes, va acabar la cursa en la dinovena posició i va perdre la segona plaça de la general, que ara ocupa Aleix Espargaró. Quartararo, que estava empatat a punts amb Rins, va consolidar el seu primer lloc i ara té set punts de marge sobre el granollerí.

La cursa de Moto2 va ser dominada per Ai Ogura, que va aconseguir la primera victòria de la seva carrera en el mundial. El japonès va sortir des de la pole i no va cedir el primer lloc en cap moment. El seu ritme va ser constant i a poc a poc va anar deixant enrere els seus rivals. La segona posició va ser per al valencià Arón Canet, que va superar el dolor a la mà esquerra, de la qual va ser operat dilluns després de caure a Portugal. Albert Arenas va perdre llocs en la sortida, després va anar millorant i va acabar en la novena posició, i Jeremy Alcoba, per la seva banda, va acabar dotzè.

Doblet de Gas Gas

La marca gironina Gas Gas va fer el doblet en Moto3 amb el mallorquí Izan Guevara en el primer lloc i el seu company d’equip, el castellonenc Sergio Garcia Dols, en el segon. La cursa va ser molt disputada i fins a sis pilots van arribar a la darrera volta amb possibilitats de pujar al podi. Xavier Artigas en va ser un, i després de ser primer en una volta, es va mantenir en el grup i va ser cinquè. En la segona cursa de MotoE del cap de setmana, el brasiler Eric Granado va sumar la segona victòria. Jordi Torres va ser setè i Marc Alcoba va caure.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)