Fórmula 1

Leclerc es manté, Mercedes reacciona

Fórmula 1. El pilot de Ferrari és el més ràpid també en la segona sessió lliure al Circuit de Barcelona-Catalunya, en què sorprenen Russell i Hamilton

Charles Leclerc ha tornat a col·locar un Ferrari al capdavant de la llista de temps del GP de F-1 al Circuit de Barcelona-Catalunya. El pilot monegasc ha estat el més ràpid també en la segona sessió d’entrenaments lliures, amb el millor temps de la jornada (1:19.670) i calçat amb el pneumàtic tou. La sorpresa l’han donada George Russell i Lewis Hamilton, que han enlairat els Mercedes fins a la segona posició i la tercera, a poc més d’una dècima i de dues del líder del mundial, respectivament. La temperatura ambient s’ha enfilat per damunt dels 30º.

Les fletxes de plata han superat Carlos Sainz, quart amb el segon Ferrari, i Max Verstappen, cinquè. El pilot neerlandès de Red Bull no ha pogut trencar la barrera de l’1:20 en tot el dia. Fernando Alonso (Alpine) ha tornat a fer un bon registre, a poc més de mig segon de Leclerc i al davant del segon Red Bull, de Sergio Pérez. Amb un Aston Martin refet de cap a peus –ja l’anomenen el Red Bull verd, per la semblança amb el monoplaça del vigent campió–, Sebastian Vettel ha estat vuitè, a un segon del registre de referència.

Tots aquests temps s’han fet amb el pneumàtic tou, abans que els pilots comencessin a fer simulacions de cursa, principalment amb els compostos tou i mitjà usats, cosa que fa pensar que les tàctiques de cursa no contemplen l’ús del pneumàtic dur, més durador però força més lent.

L’únic incident de la sessió l’ha protagonitzat Valtteri Bottas. El pilot finlandès ha començat molt fort i s’ha col·locat sisè en el seu primer intent, amb el pneumàtic mitjà, però tot seguit l’Alfa Romeo l’ha deixat a l’estacada al final de la recta principal.

L’activitat al Circuit de Barcelona-Catalunya continua amb els entrenaments oficials de les curses de suport. Els monoplaces de F-1 tornaran a rodar aquest dissabte al migdia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)