Fórmula 1

Verstappen fa de campió, amb remuntada i vuitè triomf

Fórmula 1. El neerlandès guanya el GP d’Hongria després de sortir des de la desena posició de la graella. Mercedes torna a situar Hamilton i Russell en el podi i Ferrari falla clarament

Max Verstappen va demostrar en el circuit d’Hungaroring qui és l’actual campió del món i qui lidera el mundial aquesta temporada. El neerlandès va aconseguir la vuitena victòria de l’any en el GP d’Hongria amb una gran remuntada, ja que va sortir des de la desena posició de la graella. Max Verstappen i l’equip Red Bull van saber gestionar molt bé la cursa i, passada la meitat de la prova, el neerlandès es va situar en la primera posició. El seu avançament a Charles Leclerc –el va haver de superar dos cops perquè després del primer va fer una virolla i va perdre el lloc– va ser determinant per poder marxar en solitari i sense problemes fins a aconseguir una còmoda victòria.

Per segon gran premi consecutiu, Mercedes va demostrar que torna a ser un equip competitiu i va situar els seus dos pilots en el podi. Lewis Hamilton va fer una cursa molt seriosa i, des de la cinquena plaça i demostrant que era molt ràpid, va fer la volta ràpida, va acabar segon. George Russell, que sortia des de la pole, va lluitar per mantenir la primera plaça amb els Ferrari i va aguantar 31 voltes al davant fins que el va superar Leclerc. Després, però, va fer una bona gestió de pneumàtics i malgrat que no va mantenir el ritme de Verstappen i Hamilton va acabar tercer.

Els Ferrari ocupaven el segon i el tercer lloc a la sortida, i tot semblava indicar que amb la seva major velocitat superarien el Mercedes de Russell, però van tornar a fallar. Les errades que va fer l’equip en les aturades a box i en les eleccions de pneumàtics van impedir que poguessin finalitzar en el desitjat podi. Carlos Sainz va acabar en la quarta posició i Leclerc –que va fer quatre aturades per canviar pneumàtics quan la resta de pilots en van fer tres– va finalitzar en la sisena plaça. Fernando Alonso va saber lluitar i va ocupar la vuitena posició final.

Amb aquest GP d’Hongria, el tretzè de l’any, es posa fi a la primera part de la temporada i els equips descansaran quatre setmanes, fins al proper gran premi, que es disputarà el 28 d’agost a Bèlgica. Falten nou curses.

GP d’Hongria
1r. M. Verstappen (R. Bull) 1h39:35.912
2n. L. Hamilton (Mercedes) a 7.834
3r. G. Russell (Mercedes) a 12.337
4t. C. Sainz (Ferrari) a 14.579
5è. S. Pérez (Red Bull) a 15.688
6è. C. Leclerc (Ferrari) a 16.047
7è. L. Norris (McLaren) a 1:18.300
8è. F. Alonso (Alpine) a 1 volta
9è. E. Ocon (Alpine) a 1 volta
10è. S. Vettel (Aston Martin) a 1 volta
General
1r. M. Verstappen (R. Bull) 258
2n. C. Leclerc (Ferrari) 178
3r. S. Pérez (Red Bull) 173
4t. G. Russell (Mercedes) 158
5è. C. Sainz (Ferrari) 156
6è. L. Hamilton (Mercedes) 146
7è. L. Norris (McLaren) 76
8è. E. Ocon (Alpine) 58
9è. V. Bottas (Alfa Romeo) 46
10è. F. Alonso (Alpine) 41
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)