MotoGP

Es reprèn el duel entre Aleix Espargaró i Quartararo

Motor. El granollerí i el campió i líder de MotoGP amb 21 punts de marge es tornaran a trobar a Silverstone després de l’aturada de cinc setmanes

El mundial de motociclisme torna a la competició després de cinc setmanes d’aturada i en la primera cursa del GP de la Gran Bretanya en el mític circuit de Silverstone es preveu que els dos primers de la general de MotoGP, Fabio Quartararo i Aleix Espargaró, reprenguin el duel per les victòries parcials i la lluita pel títol mundial. En la darrera prova abans del descans de l’estiu, en el GP dels Països Baixos, la seva lluita els va portar a tocar-se i a caure tots dos, i mentre que el francès va acabar abandonant, el granollerí va iniciar una remuntada que el va portar al quart lloc i a retallar diferències en la classificació.

Fabio Quartararo, campió mundial i actual líder de MotoGP, manté 21 punts de marge sobre Aleix Espargaró, mentre que el tercer, Johann Zarco, és a 58 punts. El francès buscarà a Silverstone, on l’any passat va aconseguir la victòria, un altre triomf malgrat que en aquesta ocasió, a banda dels rivals, s’haurà d’enfrontar a una long lap –volta més llarga– de sanció per haver provocat l’accident amb Aleix Espargaró en el darrer gran premi. Fabio Quartararo també s’haurà d’enfrontar a les dades que diuen que en els darrers set anys hi ha hagut set guanyadors diferents a Silverstone, i com que ell va ser el guanyador l’any 2021, s’haurà de veure si podrà repetir.

En les onze curses que s’han disputat de MotoGP aquesta temporada cinc pilots diferents han aconseguit la victòria. Fabio Quartararo, Francesco Bagnaia i Enea Bastianini han sumat tres victòries cada un, i completen les visites al lloc més alt del podi Miquel Oliveira i Aleix Espargaró amb una. El granollerí ha estat molt sòlid en els resultats amb la seva Aprilia i en les set darreres proves el pitjor resultat és el cinquè lloc de Catalunya quan va celebrar el segon lloc una volta abans del final. La resta han estat quatre tercers llocs consecutius i dues quartes places en les dues últimes curses. En aquesta segona part del campionat els pilots afrontaran nou curses més i tot encara està completament obert. El mundial de MotoGP s’acabarà el 6 de novembre amb el GP de la Comunitat Valenciana.

Igualtat en Moto2 i Moto3

Les altres dues categories del mundial es van aturar fa més d’un mes amb màxima igualtat en la lluita pel títol. En Moto2 els dos primers estan empatats a punts –Celestino Vietti i Augusto Fernández–, i el tercer de la general –Ai Ogura– està només un punt darrere seu. En Moto3 també hi ha dos pilots amb molt poca diferència de punts al capdamunt de la classificació –Sergio García i Izan Guevara–, però en aquest cas hi ha la particularitat que són companys d’equip.

Les curses que falten
GP de la Gran Bretanya 7 d’agost
GP d’Àustria 21 d’agost
GP de San Marino 4 de setembre
GP d’Aragó 18 de setembre
GP del Japó 25 de setembre
GP de Tailàndia 2 d’octubre
GP d’Austràlia 16 d’octubre
GP de Malàisia 23 d’octubre
GP de la C. Valenciana 6 de novembre
Classificació de MotoGP
1r. F. Quartararo (Yamaha) 172 pt.
2n. A. Espargaró (Aprilia) 151 pt.
3r. J. Zarco (Ducati) 114 pt.
4t. F. Bagnaia (Ducati) 106 pt.
5è. E. Bastianini (Ducati) 105 pt.
6è. Bard Binder (KTM) 93 pt.
7è. Jack Miller (Ducati) 91 pt.
8è. J. Mir (Suzuki) 77 pt.
9è. À. Rins (Susuki) 75 pt.
10è. M. Oliveira (KTM) 71 pt.
12è. M. Viñales (Aprilia) 62 pt.
13è. M. Márquez (Honda) 60 pt.
17è. P. Espargaró (Honda) 40 pt.
18è. Àlex Márquez (Honda) 27 pt.
Classificació de Moto2
1r. C. Vietti (Kalex) 146 pt.
2n. A. Fernández (Kalex) 146 pt.
3r. A. Ogura (Kalex) 145 pt.
4t. A. Canet (Kalex) 116 pt.
5è. T. Arbolino (Kalex) 104 pt.
14è. A. Arenas (Kalex) 45 pt.
19è. J. Alcoba (Kalex) 33 pt.
Classificació de Moto3
1r. S. Garcia (Gas Gas) 182 pt.
2n. I. Guevara (Gas Gas) 179 pt.
3r. D. Foggia (Honda) 115 pt.
4t. A. Sasaki (Husqvarna) 113 pt.
5è. J. Masià (KTM) 107 pt.
10è. X. Artigas (CFMoto) 57 pt.
Classificació de MotoE
1r. D. Aegerter (Energica) 158 pt.
2n. E. Granado (Energica) 126,5 pt.
3r. M. Ferrari (Energica) 112,5 pt.
4t. M. Casadei (Energica) 98 pt.
11è. M. Alcoba (Energica) 35,5 pt.
13è. J. Torres (Energica) 27 pt.

Un descans molt necessari

Aleix Espargaró va reconèixer que aquest any necessitava de veritat el descans estiuenc. “La primera part de la temporada va ser increïble, però la nova situació que estem vivint ens ha exigit molta energia física i mental, per aquest motiu necessitàvem recarregar les piles”, ha explicat el granollerí, que vol començar fort la segona part del campionat: “Tenim alguns circuits al davant on tant l’Aprilia com jo tenim l’oportunitat de continuar acumulant resultats importants.” Aleix Espargaró recorda que Silverstone és un circuit que li agrada i on sempre ha aconseguit ser competitiu, i ho vol tornar a ser enguany.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)