MotoGP

Els pilots de MotoGP estan en contra d’una possible cursa a l’esprint el dissabte

Els responsables del mundial ho podrien anunciar demà

La majoria de pilots de MotoGP s’han mostrat contraris o han expressat els seus dubtes davant la possibilitat de que el mundial de MotoGP disputi una cursa a l’esprint dissabte i redueixi els entrenaments. Aquesta possibilitat no és oficial, però sembla que s’anunciarà avui en una roda de premsa extraordinària per part del president de la Federació Internacional de Motociclisme (FIM), el portuguès Jorge Viegas, el conseller delegat de Dorna Sports, Carmelo Ezpeleta, i el president de l’Associació Internacional d’Equips (IRTA), el francès Hervé Poncharal.

Després dels entrenaments del primer dia del GP d’Àustria els pilots s’han manifestat sobre aquesta possibilitats. Un dels més contundents ha estat el campió i líder del mundial Fabio Quartararo: “la idea d’afegir una cursa a cada cap de setmana de GP em sembla totalment estúpida”. Aleix Espargaró ha comentat que no li agrada gens: “zero, això és MotoGP i no és, amb tots els meus respectes, un campionat amb motos de carrer, hi ha moltíssima feina, moltíssima electrònica i moltíssims enginyers i ja amb el format actual, que són com a qualificacions, és difícil preparar la moto, perquè cal posar tota l’estona pneumàtics, si ens prenen més temps d’entrenaments i ens posen una altra carrera...”.

L’italià Francesco Bagnaia, ha estat una mica més caut en assegurar que “caldrà esperar tots els detalls, quan es farien, si serà en tots els circuits…”, i ha ressaltat: “El que és segur és que mentalment serà més dur i és una decisió important de la qual no ens han dit res, així que veurem què ens expliquen, encara que crec que la nostra veu hauria d’haver comptat una mica”. Pol Espargaró també s’ha mostrat en contra, si bé ha reconegut: “entenc que és més espectacle per a la gent, però és doble risc per a nosaltres, molta més feina i evidentment pensant en mi mateix i en la meva integritat física, no vull veure’m en una graella de sortida dues vegades per cap de setmana”. Entre els que no s’hi han mostrat gaire contrariats està el sud-africà Brad Binder: “si Dorna fa això serà perquè hi ha un motiu interessant per al campionat . El que és segur és que serà bo per als espectadors i per a vosaltres els periodistes”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)