MotoGP

Amb pluja tot canvia

MotoGP. Oliveira venç i Bagnaia, tercer, se situa a dos punts de Quartararo, que no suma. Marc Márquez acaba cinquè i Aleix Espargaró és onzè

La cursa de MotoGP del GP de Tailàndia va ser una clara demostració que sota la pluja i amb el circuit mullat poden passar moltes coses i tot pot canviar completament. Malgrat que durant les sessions d’entrenaments del gran premi va ploure, els pilots de la màxima categoria sempre van poder rodar amb la pista més o menys seca. A l’hora de la cursa, estava plovent molt i es va ajornar gairebé una hora la sortida; un cop a pista, es van enfrontar a un terra molt moll i sense referències prèvies.

El portuguès Miguel Oliveira va tornar a demostrar que és un expert en l’aigua i, venint des del darrere, va aconseguir la victòria per davant d’un altre especialista, l’australià Jack Miller. Francesco Bagnaia, motivat abans de la sortida per Miller, el seu company d’equip, va fer una gran cursa en unes condicions que no li agraden i va finalitzar en la tercera plaça. L’italià va retallar molts punts al líder del mundial i es va situar a només dos de Fabio Quartararo, que es va quedar sense puntuar en ser dissetè. El francès, que no va gens bé sobre un terra mullat, va començar el calvari en la sortida, quan va baixar de la quarta a la dissetena posició i ja no va poder remuntar.

Aleix Espargaró, tercer del mundial, tampoc ho va tenir fàcil: va ser penalitzat amb una long lap per conducció irresponsable quan es va tocar amb Brad Binder en les voltes inicials, però, tot i això, va saber refer-se i va acabar onzè. El granollerí també es va apropar al líder i, ara, és a vint punts. Marc Márquez va fer una bona sortida i es va situar en la quarta posició. Va intentar lluitar pel podi i, a meitat de cursa, va superar Bagnaia i es va situar tercer per uns revolts. Cap al final, va abaixar el ritme i va acabar en el cinquè lloc. Maverick Viñales va ser setè després de remuntar des de la dissetena plaça, mentre que Àlex Márquez va venir des de la vintena i va ser vuitè, el seu segon millor resultat de l’any.

Tempesta en Moto2

Tony Arbolino va guanyar la cursa de Moto2, que es va aturar dues vegades per la intensa pluja i com que no es va completar va repartir la meitat dels punts. Amb els pilots a la graella, va començar a ploure i es van canviar els pneumàtics per posar els de pluja. Albert Arenas va haver de sortir l’últim perquè els mecànics van fer canvis a la moto els dos darrers minuts abans de la sortida i no està permès. Va poder remuntar una mica i va acabar catorzè. Jeremy Alcoba va caure en les primeres voltes. Com que cada cop plovia més i la pista estava impracticable, la cursa es va aturar amb bandera vermella en la volta vuit. Es va intentar reiniciar la prova, però només es va fer la volta de formació, es va tornar a mostrar la bandera vermella i es va donar per acabada.

La cursa de Moto3 no es va veure afectada per la pluja i Dennis Foggia es va mostrar intractable i va sumar la seva quarta victòria de l’any. Xavier Artigas va sortir des de la 24a posició i va acabar en els punts, en la 14a plaça.

ELS PROTAGONISTES

Ha estat una cursa difícil mentalment. M’he mantingut concentrat per no fer errades. La victòria és molt bona
Miguel Oliveira
Molt satisfet. El tercer lloc té gust de victòria. No estava gaire content quan ha començat a ploure
Francesco Bagnaia
Content de com ha anat el cap de setmana. Sobretot, perquè crec que ha estat el més complert que he fet
Marc Márquez
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)