Fórmula 1

Sancionen amb 30 segons Alonso, baixa de la setena a la quinzena plaça i es queda sense punts

Haas va protestat perquè portava un retrovisor penjant en el GP dels Estats Units i Alpine decideix reclamar

Fernando Alonso (Alpine) ha estat sancionat amb 30 segons per córrer sense retrovisor durant el GP dels Estats Units, una decisió que ha enfadat la seva escuderia, que ha protestat perquè es va admetre la queixa que va presentar l’equip Haas. Amb la sanció el pilot asturià perd la setena plaça en que va finalitzar, baixa fins la quinzena i es queda sense punts.

La sanció s’ha posat hores desprès de finalitzar la cursa i per una protesta de l’equip Haas. La Federació Internacional d’Automobilisme (FIA) ha considerat que l’Alpine de Fernando Alonso va tornar a la pista “en condicions insegures després de l’accident”. L’asturià va topar amb l’Aston Martin de Lance Stroll quan el volia avançar i aquest es va moure massa tard. Va fer un cavallet i va topar amb la taca, però va poder arribar a box i després completar la cursa.

L’equip Alpine ja ha protesta i considera injusta la sanció. “L’equip va actuar de forma justa i va considerar que el cotxe seguia sent estructuralment segur com a resultat de l’incident de Fernando amb Lance Stroll a la volta 22, amb el mirall retrovisor del costat dret desprès del xassís com a resultat dels danys causats per l’accident” ha afegit l’escuderia en un comunicat. També recorda que la FIA: “té el dret de mostrar la bandera negra i taronja a un cotxe durant la cursa si ho considera insegur” però que en aquesta ocasió “va avaluar el cotxe i va decidir no actuar”. Alpine també diu que després de la carrera, el delegat tècnic de la FIA va considerar que el cotxe era legal. Per això no entén que s’acceptés la protesta que es va presentar 24 minuts després del termini establert. Considera que és fora de plaç i per tant la sanció s’hauria de considerar invàlida.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)