Més motor

L’RX arriba a Catalunya per vuitè cop

Motor. El mundial de ‘rallycross’ disputa dues curses en el Circuit Barcelona-Catalunya aquest cap de setmana que poden ser molt importants per al títol de campió del món

El mundial de rallycross torna al Circuit de Barcelona-Catalunya per vuitena vegada per disputar-hi dues curses de la categoria World RX i una d’RX2E aquest cap de setmana. Per primera vegada serà una prova 100 % elèctrica en el circuit. Com a complement a l’espectacle i a la lluita pel mundial que oferiran els vehicles en la terra i l’asfalt, hi haurà la E-Mobility Experience, una fira per conèixer les novetats dels vehicles elèctrics, tant cotxes, com motos, bicicletes i patinets.

La categoria World RX reunirà al circuit català els millors pilots i vehicles que lluiten pel títol mundial. Ja s’han disputat set curses i en el Circuit Barcelona-Catalunya es faran la vuitena, dissabte, i la novena, diumenge. Només en quedaran dues per acabar el campionat.

El suec Johan Kristoffersson (Volkswagen) és el primer de la general amb 131 punts, ha guanyat sis de les set proves disputades i buscarà el setè triomf. Té un marge ampli sobre els seus perseguidors, ja que el segon és el seu compatriota Kevin Hansen (Peugeot) amb 90 punts. La lluita per la segona posició està molt anivellada i hi ha quatre pilots amb només tres punts de diferència. Tercer és el noruec Ole Christian Veiby (Volkswagen), amb 89, i el segueixen amb 87 punts el finlandès Niclas Grönholm (PWR) i el suec Timmy Hansen (Peugeot).

Cada dia hi haurà la superpole de qualificació al matí, dues eliminatòries i una repesca al migdia, i la semifinal i la final a partir de les cinc de la tarda. En la categoria RX2E només hi haurà una cursa el cap de setmana. Es faran eliminatòries dissabte i diumenge, amb la final diumenge a partir de les cinc de la tarda.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)