Dakar

El KH-7 Epsilon de Juvanteny afronta el Dakar amb un camió que farà servir hidrogen

El barceloní, juntament amb l’andalús Criado i l’andorrà Ballbé volen superar el 20è lloc de la darrera edició

L’equip KH-7 Epsilon amb el barceloní Jordi Juvanteny, com a pilot, l’andalús José Luís Criado, com a copilot i l’andorrà Jordi Ballbé, com a navegant, afrontarà el Dakar 2023 amb un camió Man 6x6 alimentat parcialment amb hidrogen. Els tres integrants de l’equip, que porten 65 participacions en conjunt, estan preocupats pel medi ambient i amb l’ajuda de EVARM, un companyia especialitzada en convertir les mecàniques de vehicles professionals a combustibles alternatius, faran el Dakar amb una combinació de dièsel i hidrogen com a combustibles.  

El pilot Jordi Juvanteny ha comentar: “Estem en la segona fase del projecte que vam iniciar l’any passat al fer servir eco combustibles. Al 2023 hem canviat el GLP per hidrogen que és completament net”. Pel barceloní, això és una manera de: “tornar al Dakar part del molt que ens ha aportat”. Aquesta serà la 31a participació del pilot català en el Dakar i la 27a al costat de José Luís Criado amb qui ha aconseguit 16 victòries en el trofeu 6x6 i quatre títols de la categoria de Producció. En la darrera edició Criado no hi va poder anar per culpa del Covid, i el va substituir Fina Román. Van finalitzar en la 20a posició i enguany tenen l’objectiu de millorar aquesta plaça. El Dakar s’inicia el 31 de desembre i finalitzarà el 15 de gener del 2023 després de catorze dures etapes, un pròleg i un dia de descans.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)