Dakar

El Dakar del 2023 tindrà 450 km més de trams cronometrats i s’amplia en dues etapes

Hi hauran 820 participants i es disputarà del 31 de desembre al 15 de gener

El ral·li Dakar del 2023 tindrà 450 km més de trams cronometrats i s’amplia en dues etapes. Per quart any consecutiu es disputarà a les dunes d’Aràbia Saudita, i tindrà un total de 8.549 quilòmetres amb 4.708 de cronometrats. Es disputarà del 31 de desembre i el 15 de gener durant 14 etapes, dues més que l’edició passada, i l’afrontaran 820 participants. En la presentació que s’ha fet a París el director de la prova, David Castera, ha explicat: “L’any passat molts ens van dir que trobaven a faltar una mica més de dificultat. El terreny no ens propicia sempre el que busquem. Per això hem hagut de menjar-nos una mica el coco”. Castera va afegir: “Hem anat a buscar la dificultat i hem traçat recorreguts més extensos”.

La varietat serà un denominador comú. Pistes empedrades des de la primera etapa a Sea Camp al nord del país i, a partir de la vuitena etapa fins a la 14 al final de Dammam, interminables dunes. La zona de l’Empty Quarter de l’últim tram (11 i 12 etapes de tipus marató) sembla decisiva. Entre les novetats reglamentàries, destaquen l’eliminació dels descansos obligatoris de 20 minuts al mig de l’etapa i un nou sistema de bonificació per als pilots de motos que beneficiï els guanyadors d’etapa, ja que fins ara els tocava obrir la pista l’endemà de la victòria, amb la dificultat que això significava.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)