Ral·lis

El Ral·li Lloret augmenta els trams cronometrats pel desè aniversari

El Ral·li Lloret iniciarà, un cop més, la temporada de ral·lis a casa nostra. La prova organitzada per V-Line Org. i l’Ajuntament de Lloret de Mar celebrarà el desè aniversari amb l’objectiu de continuar sent cita referent dins del calendari de l’especialitat.La cursa es disputarà el 10 i 11 de febrer de 2023. L’itinerari de la prova gironina estarà dividit en dues etapes, que es disputaran divendres i dissabte, amb un recorregut de competició que enguany s’ha vist augmentat fins als 177 quilòmetres contra el cronòmetre, amb 12 trams, 6 d’ells diferents.

Després de tres edicions consecutives dirigides per V-Line Org. de la mà de l’Ajuntament de Lloret de Mar que han resultat en un gran èxit, superant fins i tot contratemps com els que va causar la pandèmia, l’experiència acumulada per tot l’equip organitzatiu ha permès fer un petit pas més per celebrar com cal el desè aniversari de la cursa.

Així doncs, i com a novetat respecte l’edició anterior, el ral·li arrencarà divendres amb el tram de TossaCadiretes (19.2 kms), que bordeja la Costa Brava oferint imatges espectaculars, sent el representatiu Tossa-St. Grau amb el quilometratge augmentat a la part final. Seguiran les especials gironines d’Els Àngels (15.7), també en la versió més llarga, i Santa Pellaia (9.9), ambdues ja de fosc. El segon bucle es durà a terme ben entrada la nit. Pel dissabte la prova es desplaçarà més a l’interior, fins a la zona de les Guilleries, amb els coneguts trams de Cladells (14.6), St. Hilari – Collsaplana (16), com a principal incorporació, i Osor (13), que també comptaran amb dues passades cada un. Una de les imatges més icòniques de la prova es tornarà a repetir, ja que el Passeig Marítim de Lloret de Mar acollirà de nou els podis de sortida i arribada d’ambdues etapes, a més del parc tancat i els reagrupaments. L’estampa que representen tots els vehicles aparcats al passeig amb el mar i el característic “Castell d’en Plaja” de fons és ben reconeguda en la història automobilística del nostre país, així com també internacionalment, sent el reclam perfecte per poder atraure cada cop més equips vinguts de fora les nostres fronteres. La presència de participants estrangers, vinguts sobretot des de França, ha augmentat considerablement arribant a multiplicar-se per quatre en les últimes tres edicions.

La involucració i col·laboració de la Capital del Turisme de la Costa Brava amb aquesta prova és total, acollint també el parc d’assistència, que es situarà altre cop davant de la seu de l’Hotel Evenia Olympic Palace. A més, hi podrem trobar la base de la cursa, en una ubicació ben comunicada i clau pel bon desenvolupament d’un esdeveniment d’aquesta magnitud.

Cal destacar la presència a la presentació, entre d’altres vehicles, d’una unitat de Seat Córdoba WRC, provinent de Seat Históricos, únic cotxe de la categoria reina dels ral·lis desenvolupat a casa nostra. L’any vinent es celebraran els 25 anys dels primers punts anotats al WRC per la marca de Martorell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)