Dakar

Victòria d’Al-Attiyah per la mínima, només 14 segons

Motor. Sainz i Lucas, tercers, mantenen el lideratge en cotxes després de la segona etapa del Dakar. Klein suma el seu primer triomf i és el nou líder en motos

Nasser Al-Attiyah (Toyota) va guanyar la segona etapa del Dakar amb una mínima diferència de 14 segons. El qatarià, que va guanyar el ral·li el 2022, va sumar la seva 43a victòria d’etapa en cobrir els 430 km de l’especial entre Sea Camp i Alula amb 5h00:26. Nasser Al-Attiyah va recuperar molt de temps en l’última part de l’etapa, a les dunes, i a la meta només va superar per 14 segons el neerlandès Erik van Loon (Toyota), que va anar força quilòmetres primer i va estar a punt de donar la gran sorpresa. La tercera posició va ser per a Carlos Sainz i Lucas Cruz, a 5:05 del guanyador. El madrileny i el copilot de Ripollet van ser els encarregats d’obrir pista i, malgrat cedir temps, mantenen el lideratge en cotxes amb 2:12 sobre Nasser Al-Attiyah.

En aquesta segona etapa el francès Sebastien Loeb (Provide) va cedir 1h26:38 i va dir adeu a les possibilitats de victòria. També va perdre molt de temps (32:22) un altre dels favorits, el francès Stéphane Peterhansel (Audi). L’argentí Juan Iacopini i el copilot de Vilablareix Dani Oliveras (Toyota) van ser novens, a 22:27, i Carles Checa i Marc Solà (Astara) van acabar tretzens, a 31:45.

En motos hi va haver canvi de líder en la general, i Mason Klein (KTM) va passar a ocupar la primera posició després d’aconseguir la seva primera victòria en una etapa del Dakar. El nord-americà va fer una etapa en progressió i en els darrers quilòmetres es va situar en el primer lloc i va aconseguir la victòria, amb un temps de 5h23:04. La primera part de l’etapa va ser dominada pel sud-africà Michael Docherty (Husqvarna), debutant, i l’australià Daniel Sanders (Gas Gas). Daniel Sanders, que l’any passat es va trencar el colze en el Dakar i li van haver de fer sis operacions, va afluixar en els últims quilòmetres, ja que encara no està del tot bé físicament. Mason Klein, que el 2022 va ser el millor debutant en el Dakar, va ser penalitzat amb dos minuts per excés de velocitat, però tot i així es va emportar la victòria, amb 1:09 d’avantatge sobre l’alemany Sebastian Bühler (Hero). El fins ara líder de la general, el nord-americà Ricky Brabec (Honda), va cedir més de cinc minuts (5:35) i va arribar en el quinzè lloc. Mason Klein és ara el primer, amb 1:41 d’avantatge sobre l’australià Toby Price (KTM), que va ser cinquè de la segona etapa, a 2:16. La tercera posició de la general l’ocupa el castellonenc Joan Barrera (Honda) a 2:03, que va ser sisè (2:32). En SSV el polonès Eryk Goczal i el copilot de Canyamars Oriol Mena van acabar cinquens en l’etapa i ocupen la quarta posició en la general, a 14:29 del primer classificat, Marek Goczal, que és el pare d’Eryk.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)