Trial

Bou guanya per setzè cop el Trial Indoor de Barcelona

Motor. El 32 cops campió del món se sobreposa a un fiasco en la primer zona de la final i celebra el títol en la primera prova del mundial per davant del seu company Marcell i de Busto

El pilot de Piera Toni Bou (Montesa) va ser un altre cop profeta a la seva terra i va ser el vencedor de la 46a edició de la Trial Indoor de Barcelona al Palau Sant Jordi, obtenint la seva 16a victòria en la prova més emblemàtica del campionat mundial, que ahir va arrencar a la capital catalana, enguany consta de vuit proves i prosseguirà l’11 de març a Àustria. El 32 cops campió del món fa camí cap al seu 17è títol indoor amb un triomf incontestable. Tot i haver fet un fiasco en la primera zona de la final, Bou, el millor de tots els temps, va tancar amb 7 punts de penalització les sis zones per davant del seu company d’equip, el jove gallec Gabriel Marcelli, segon amb 13 punts, completant una gran actuació i repetint el segon lloc rere el cap de files del 2021. El basc Jaime Busto (Gas Gas), que entrava en el capítol de possible alternativa, va ser tercer amb 17 punts.

Busto (Gas Gas), de fet, va començar fort completant la millor primera volta, amb només un punt de penalització, per davant del pilot de TRRS Adam Raga (3) i del de Montesa Toni Bou (5), que va començar malament i estava empatat a 5 punts amb el pilot de Caldes de Malavella Jeroni Fajardo (Sherco) i amb el britànic Toby Martin (Montesa). Bou, però, es va reivindicar amb només un punt en la segona volta i es va plantar a la gran final. També hi van accedir Busto, amb una segona volta de 5 punts i sis de totals i el jove Marcelli, amb un total de 9 punts de penalització (7+2). Els mateixos que l’ulldeconenc i cinc cops campió a Barcelona Raga (3+6), que en va quedar exclòs perquè va fer pitjor temps. També va quedar eliminat amb una bona actuació Fajardo (10).

La tercera edició de la Women’s Trophy es va saldar amb victòria de la britànica i vuit cops campiona del món Emma Bristow (Sherco), que va repetir el títol de les dues edicions anteriors amb només 9 punts de penalització i sense haver d’arriscar massa perquè va sortir l’última i tenia clara la puntuació que necessitava per vèncer.

La catalana Berta Abellán (Scorpa) va acabar en la segona posició amb 15 punts, els mateixos que la francesa Naomi Monnier, però va ser tercera per pitjor temps. Els nervis li van jugar una mala passada quan va començar tard per un problema tècnic. El fiasco de la primera zona la va acabar d’atabalar i va caure. Amb mal al canell, tampoc no va superar la segona –segon fiasco, 5 punts–, i encara que va encadenar dos zeros en la tercera i la quarta zones, no va superar la cinquena.

EL PROTAGONISTA

Estic molt content d’haver pogut començar el mundial amb un triomf a Barcelona
Toni Bou
PILOT DE REPSOL HONDA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)