MotoGP

Segon lloc prometedor

Motor. Viñales lluita frec a frec amb el campió mundial, Bagnaia, que aconsegueix la victòria en el GP de Portugal. Marc Márquez fa una errada, xoca amb Oliveira i tots dos van per terra

Maverick Viñales va iniciar el mundial amb una gran segona posició i mostrant que amb la seva Aprilia està capacitat per lluitar per les places de podi i la victòria en MotoGP. En el GP de Portugal, el rosinc va plantar cara al campió mundial, Francesco Bagnaia, i a la seva Ducati. S’hi va mantenir just al darrere en tot moment i només va cedir per sis dècimes al final de les 25 voltes de la prova.

La cursa va ser molt intensa des de la sortida i un incident provocat per una errada de Marc Márquez després de dues voltes la va deixar marcada. El cerverí i la seva Honda van sortir des de la pole, i en els primers revolts hi va haver diversos canvis en el primer lloc. Marc Márquez va estar a punt de caure i finalment ho va fer quan va cometre una errada en una frenada, quan anava quart, va tocar amb Jorge Martín i va escombrar Miguel Oliveira, que havia fet una gran sortida davant del seu públic. El cerverí i el portuguès van anar per terra de manera espectacular i el madrileny va perdre molts llocs.

Lesió i sanció

Marc Márquez i Miguel Oliveira van passar pel centre mèdic, i mentre que al portuguès no se li van apreciar lesions malgrat el fort cop, el cerverí podria tenir una possible fractura del primer metacarpià de la mà dreta, en espera de fer més proves. El pilot d’Honda va ser sancionat per aquest incident i haurà de complir dues long laps de penalització en el proper gran premi diumenge vinent a l’Argentina.

Aquest incident va deixar Francesco Bagnaia i Maverick Viñales al davant, amb un còmode avantatge que van saber mantenir. Al darrere, Àlex Márquez va fer una cursa sòlida lluitant pels primers llocs i va acabar cinquè, mentre que Aleix Espargaró va remuntar fins a la setena posició, però una errada en les últimes voltes el va fer baixar fins a la novena plaça. Àlex Rins va acabar just darrere del granollerí.

Vuitè lloc d’Artigas

Xavier Artigas va acabar en la vuitena plaça en Moto3 en una cursa en què va estar lluitant en el grup capdavanter fins a les últimes voltes. El pilot de Sant Andreu de la Barca va arribar a anar segon a mitja cursa. L’alacantí Daniel Holgado va guanyar la seva primera cursa en el mundial.

ELS PROTAGONISTES

Sabia que Maverick s’acostava en les últimes voltes i només tractava de ser constant en cada volta
Francesco Bagnaia
Em sento bé, la feina del cap de setmana ens ha rendit. He intentat passar Bagnaia, i hem lluitat molt
Maverick Viñales
Un altre pilot ha caigut per culpa meva, per una errada meva. Li he demanat disculpes personalment
Marc Márquez

Arenas és vuitè i Alcoba, desè, en Moto2

Albert Arenas va finalitzar en la vuitena posició en Moto2 en una cursa en què va estar lluitant pels primers llocs en les primeres voltes. El gironí es va arribar a situar quart de la cursa, però a poc a poc va anar cedint temps i posicions, i va baixar fins al vuitè lloc. El tortosí Jeremy Alcoba va fer una bona actuació i va entrar a meta en la novena plaça, però va ser sancionat amb un lloc per haver superat els límits de pista en la darrera volta i va acabar desè. La victòria va ser per al murcià Pedro Acosta, el company d’equip d’Albert Arenas, que va dominar completament. En la segona volta es va situar primer i només el va poder seguir el valencià Arón Canet, que va ser segon.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)