MotoGP

Àlex Márquez fa la ‘pole’ en MotoGP

Motor. GP de l’Argentina. És la seva primera posició preferent en la màxima categoria

Àlex Márquez va aconseguit la seva primera posició preferent de MotoGP en una impressionant sessió de qualificació en el GP de l’Argentina. Aquesta és la setzena pole del cerverí en el mundial, 12 en Moto2 i 3 en Moto3. Amb la pista mullada i amb tendència a assecar-se, Àlex Márquez va posar pneumàtics de sec i en la darrera volta va aconseguir el temps d’1:43.881, que el va situar primer. El cerverí va disputar la Q1 i va fer el millor registre i va passar a la Q2. En la darrera volta de la Q1 va caure sense conseqüències físiques i la moto es va incendiar una mica. El segon i el tercer també van posar pneumàtics de sec: Marco Bezzecchi, es va quedar a poc més d’una dècima, i Francesco Bagnaia, el campió mundial, a vuit.

Les Aprilia, que havien dominat en les sessions d’entrenaments en sec, van mantenir els pneumàtics de mullat fins al final i ho van pagar. Maverick Viñales només va ser cinquè a més de dos segons, i Aleix Espargaró va acabar novè a tres. Àlex Rins (Honda) sortirà des de la dotzena posició.

En la qualificació de Moto2 el gironí Albert Arenas va marcar el desè millor temps i es va quedar a mig segon de la posició preferent del madrileny Alonso López (1:42.472). El tortosí Jeremy Alcoba va superar la Q1 i en la Q2 va acabar quinzè. Xavier Artigas sortirà des de la quinzena posició en Moto3. El pilot de Sant Andreu de la Barca es va quedar a més d’un segon del millor registre, que va fer el japonès Ayumu Sasaki que el va situar en la pole.

Binder sorprèn i guanya l’esprint

Brad Binder (KTM) va donar la sorpresa en guanyar la cursa a l’esprint del GP de l’Argentina sortint des de la quinzena posició de la graella. El sud-africà ja era tercer al final de la primera volta, i en la segona es va situar primer. Només en la darrera volta se li va acostar l’italià Marco Bezzecchi (Ducati), que va acabar segon a 72 mil·lèsimes. Àlex Márquez (Ducati), que va sortir des de la pole, va acabar cinquè, davant del campió mundial Francesco Bagnaia (Ducati), a qui va superar en l’última volta. Maverick Viñales (Aprilia) va acabar setè i el seu company d’equip Aleix Espargaró va caure a quatre voltes del final.