Ral·lis

MOTOR

Seva homenatjarà Pep Bassas

El pròxim dia 19 es descobrirà un monòlit prop del lloc on residia

L'excampió estatal i català de ral·lis i turismes va morir el 2008

Pep Bassas tindrà el reconeixement que es mereix del municipi on va viure. Per iniciativa de l'ajuntament, Seva inaugurarà el pròxim 19 de març un monòlit en memòria de qui va ser campió de Catalunya i d'Espanya de ral·lis i campió estatal de turismes. Bassas va morir el 28 de juny del 2008 per culpa d'una leucèmia.

Com es va fer en el seu moment, com a reconeixement i testimoniatge, amb un altre veí il·lustre de Seva, Àlex Crivillé, el monòlit amb la figura de Pep Bassas s'instal·larà a la rotonda de Sant Antoni, propera al lloc on residia el pilot. L'acte d'inauguració, amb el descobriment del bust, tindrà lloc a les 2/4 de 12 del migdia i serà presidit per l'alcalde de Seva, Josep Palmarola, al qual acompanyaran familiars, autoritats i persones de l'entorn del pilot, com ara el president del RACC, Sebastià Salvadó, o alguns dels copilots que van estar al seu costat en la algun moment de la seva carrera esportiva, entre d'altres amics i coneguts.

Josep Palmarola defineix Pep Bassas com «una persona única, que sempre estava alegre, era lleial, ordenat, meticulós, exigent, generós i agraït, però encara era millor persona. El Pep sempre estava somrient, amb il·lusió, sempre un cavaller, sempre combatiu i un campió disposat a ajudar a qualsevol encara que fos el seu rival o competidor».

Aquesta iniciativa va ser aprovada en ple municipal. El monument està format per un pilar de pedra damunt del qual s'erigeix un bust de bronze de 60 centímetres d'alçada. L'autora és la reconeguda escultora Marta Solsona, persona que defineix el seu estil en base a una línia figurativa i realista, compromesa amb els principis i valors de qui esculpeix i reflecteix, en aquest cas el pilot de Seva.

Paral·lelament, per fer més gran aquest esdeveniment, s'estan organitzant diferents actes per iniciativa privada, com una concentració de cotxes clàssics esportius que pretén reunir el màxim nombre de muntures, pilots i aficionats a Seva.

A més de per la seva carrera esportiva com a pilot de curses, en la qual destaca un títol de Campió de Catalunya, tres campionats d'Espanya i diversos subcampionats, Pep Bassas sempre es va lliurar al seu poble i al seu país. Amb aquest gest de reconeixement, Seva vol recordar amb admiració a un dels seus veïns més famosos. oble i al seu país. Amb aquest gest de reconeixement, Seva vol recordar amb admiració a un dels seus veïns més famosos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)