Ral·lis

MOTOR / RAL·LI DE PORTUGAL

Ogier repeteix a Portugal

El pilot de Citroën va saber administrar el seu avantatge

Loeb va ser segon i empata amb Hirvonen (Ford) a 58 punts

El pilot francès de Citroën Sébastien Ogier va aconseguir la seva tercera victòria des que disputa el mundial de ral·lis, la segona a Portugal, on ja va vèncer el curs passat. «Estic molt content, ha estat un cap de setmana perfecte», va dir al final de la prova. Ogier, que va començar la jornada d'ahir com a líder de la cursa, va saber administrar molt bé l'avantatge de més de 30 segons que tenia respecte al seu company d'equip Sébastien Loeb, que finalment va aconseguir la segona posició, un resultat que li val per atrapar Mikko Hirvonen (líder del campionat) i igualar-lo a punts (58). El pilot de Ford va acabar quart, darrere del seu company d'equip Latvala, en gran part perquè va trencar l'eix de la transmissió. No va ser l'únic problema, perquè també va tenir maldecaps amb un dels amortidors del darrere. I encara sort, perquè va arrencar a l'últim tram en la cinquena posició darrere del britànic Matthew Wilson (Ford), a qui va acabar superant. Jari-Matti Latvala continua tercer en la classificació general; i és que ha pujat el podi en les tres proves que s'han disputat fins ara. Va ser important que a l'últim dels quatre trams del dia aconseguís la segona posició. Un tram que va vèncer Loeb, seguit d'Ogier.

La remuntada de la jornada la va protagonitzar Petter Solberg (Citroën), que després d'uns dos primers dies amb molts problemes, va sortir a totes i va ser capaç de marcar el tercer millor temps en el primer tram, guanyar els dos següents i ser quart en l'últim. Aquesta bona actuació li va permetre passar de la novena posició que ocupava dissabte a la sisena. «No ha estat malament, però estic trist pel que va passar el primer dia amb les punxades, va ser increïble», va dir el noruec.

Amb aquests resultats, però, Ford es manté al capdavant del mundial per equips i manté el lideratge dels seus pilots, ja que Hirvonen és primer i Latvala va tercer.

PROVA I MUNDIAL

1r Ogier-Ingrassia (Citroën DS3)
4h510:53.4
2n Loeb-Elena (Citroën DS3)
a 31.8 3r Latvala-Anttila (Ford Fiesta RS)
a 3:22.1
4t Hirvonen-Lehtinen (Ford Fiesta RS)
a 6:16.3
5è Wilson-Martin (Ford Fiesta RS)
a 7:48.5
6è H. Solberg-Minor (F. Fiesta RS)
a 10:17.4
7è Räikkonen-Lindstrom (Citroën DS3)
a 10:54.1
8è Villagra-Díaz (Ford Fiesta RS)
a 11:38.8
9è H. Solberg-Minor (F. Fiesta RS)
a 14:16.4
10è Kuipers-Miclotte (F. Fiesta RS)
a 17:54.6 MUNDIAL DE PILOTS
1r Mikko Hirvonen (Fin/Ford)
58 punts
2n Sebastien Loeb (Fr/ Citroën)
58 punts 3r Jari Marti Latvala (Fin/Ford)
48 punts
4t Sebastien Ogier (Fr/Citroën)
41 punts
5è Petter Solberg (N/Citroën)
31 punts
6è Mads Ostberg (N/Ford)
28 punts MUNDIAL EQUIPS
1r Ford Abu Dhabi
100 punts
2n Citroën Total
90 punts 3r M-Sport Stobart Ford
40 punts
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)