Ral·lis

Ogier passa a l'ofensiva

Ral·li d'Alsàcia. El pilot de Citroën va guanyar sis dels nou trams de la segona etapa i va desposseir Sordo del lideratge. Latvala deixarà passar avui Hirvonen per tal que pugui sumar uns punts de gran valor en la lluita pel títol mundial

Sébastien Ogier (Citroën DS3) va dominar la segona jornada del Ral·li d'Alsàcia, antepenúltima prova del mundial, i quan falten els sis trams d'avui (51,36 km de velocitat) està en les millors condicions per aconseguir la que seria la seva cinquena victòria d'aquesta temporada i situar-se a una distància mínima de Sébastien Loeb, el seu company d'equip, en la classificació del mundial. Tot i això, el pilot de Gap no es refia de Dani Sordo (Mini), que a mitja etapa d'ahir havia recuperat el primer lloc de la general i es va mostrar molt determinat a no posar el triomf fàcil al seu exequip. “Tinc una mica d'avantatge, però no prou tenint en compte els quilòmetres que falten”, va confirmar Ogier. Petter Solberg (Citroën DS3) va perdre moltes possibilitats de guanyar quan al tercer tram del dia, al qual va arribar com a líder, va punxar un pneumàtic i va cedir 42 segons a Ogier.

L'abandonament de Loeb –divendres, per problemes de motor– tornarà a motivar ordres d'equip en les files de Ford i Jari-Matti Latvala es deixarà superar per Mikko Hirvonen, per tal que pugui sumar com més punts millor i continuï en la lluita pel títol. Latvala va superar àmpliament el seu company als trams. Hirvonen, a més, es va beneficiar de l'abandonament de Kris Meeke (Mini), per sortida de carretera al cinquè tram quan era cinquè. “Jari-Matti ja no està en la lluita pel campionat i per això el més lògic és privilegiar Mikko”, va assenyalar Malcom Wilson, director de M-Sport, mentre encara s'està en espera que Ford confirmi la seva continuïtat en el campionat del món.

1r Ogier-Ingrassia (Citroën)
2h42:24.3 2n Sordo-Del Barrio (Mini)
a 9.5 3r P. Solberg-Patterson (Citroën)
a 51.9 4t Latvala-Anttila (Ford)
a 1:36.4 5è Hirvonen-Lehtinen (Ford)
a 3:11.0 6è Kuipers-Miclotte (Ford)
a 5:59.3 7è Araújo-Ramalho (Mini)
a 6:08.8 8è H. Solberg-Minor (Ford)
a 6:25.6 9è Östberg-Andersson (Ford)
a 7:16.4 10è Campana-Castelli (Mini)
a 7:44.2
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)