Ral·lis

Ral·li RACC Catalunya Costa Daurada

L'ànima descansa

Ramon Corominas i Josep Sala, els pares de l'itinerari del ral·li del mundial, es jubilen, i Jordi Barrabés assumirà la responsabilitat a partir d'ara

Dibuixarles 21 edicions mundialistes ha requerit recórrer centenars de milers de quilòmetres

Unes 2.000 persones formen tot l'operatiu del ral·li. Totes són importants, però la majoria són substituïbles. Però el que és segur és que el Ral·li Catalunya no seria com el coneixem sense Ramon Corominas i Josep Sala. No apareixen mai als mitjans perquè la seva feina és fosca i dura tot l'any, però a les seves espatlles hi ha centenars de milers de quilòmetres, per carreteretes de muntanya i camins de terra que han servit per confeccionar l'itinerari del ral·li en les 21 edicions que ha puntuat per al mundial. Corominas i Sala, el motor a l'ombra de la cursa, viuen la seva última edició en actiu amb l'habitual barreja de nostàlgia, alliberament i satisfacció per haver estat responsables directes d'una cursa que ha marcat la pauta en el mundial de ral·lis.

Sala, Corominas i el director de cursa, Aman Barfull, formen un equip singular. Sala és l'home intuïtiu que detecta sobre el terreny carreteres i camins i se les empesca per enllaçar-los i formar trams llargs i selectius. Corominas és qui passa darrere seu i valida la proposta passant-la pel sedàs dels criteris de seguretat. I Barfull torna a passar darrere seu per triar les propostes més innovadores o que entén que poden agradar més a la FIA. Configurar el recorregut del 2011 ha requerit uns 40.000 quilòmetres.

Sala i Corominas deixaran una important base de dades al seu successor, Jordi Barrabés, experimentadíssim copilot campió de l'IRC l'any 2007 i d'Espanya el 2008 amb Enrique García-Ojeda. Trams a punt de ser incorporats i d'altres per perfilar. Barrabés continuarà treballant amb Aman Barfull, al qual –per si no en tingués prou amb la seva tornada al Circuit de Catalunya– se li gira més feina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)