Ral·lis

La fitxa

Arriba l'hora de la veritat per a Loeb i Hirvonen

Motor El pilot de Citroën i el de Ford afronten separats de vuit punts el ral·li del País de Gal·les, que des d'avui i fins diumenge decidirà el títol mundial entre l'alsacià i el finlandès

Sébastien Loeb (Citroën DS3) i Mikko Hirvonen (Ford Fiesta RS) arriben al ral·li del País de Gal·les, tretzena i última prova del mundial, separats de només vuit punts i amb el títol en joc. Una situació que per a l'alsacià és una mica més còmoda que fa dos anys –Hirvonen el precedia d'un punt– però que l'obligarà a no perdre de vista el finlandès sobre un terreny sempre delicat. El premi serà per a un d'ells dos: Loeb incrementarà la seva llegenda amb un vuitè títol consecutiu o bé Hirvonen quedarà per sempre més com l'home que finalment va aconseguir aturar la ratxa d'un dels més grans en la història dels ral·lis.

“Amb set punts de diferència entre guanyar i acabar segon, i tres punts més pel millor temps al Power Stage [últim tram] la situació no és gaire còmoda”, comenta Loeb, que assegura que el seu objectiu no serà “guanyar aquest ral·li a qualsevol preu, sinó administrar la cursa segons el que faci Mikko”. “No m'importarà que Ogier, Solberg o Latvala siguin al capdavant sempre i quan jo estigui davant del meu rival”, argumenta el pilot de Citroën. Quatre dies de cursa i un recorregut força diferent dels últims anys imposaran encara més atenció. “En aquest tipus de situacions, Mikko és mentalment molt fort, no se l'ha de subestimar”, adverteix Loeb. D'entrada, el finlandès només pot jugar una carta: la d'anar a guanyar. “És l'únic que puc fer. Si a Loeb li passa alguna cosa, no hauré d'anar a guanyar, però ara per ara l'objectiu només pot ser vèncer”, diu el pilot de Ford.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)