Ral·lis

Ford continuarà com a marca oficial al mundial de ral·lis

Motor. La marca americana allarga dos anys més la seva relació amb M-Sport, confirma Jari-Matti Latvala com a primer pilot i fitxa Petter Solberg per a la pròxima temporada

Per fi s'ha acabat la incertesa que planava sobre la continuïtat de Ford com a marca oficial al campionat del món de ral·lis. La filial europea de la marca americana va anunciar ahir que allargarà dues temporades més aquest programa, sempre sota l'estructura de Malcolm Wilson (M-Sport). Ford també va confirmar Jari-Matti Latvala com a primer pilot i ha obert la porta, ni que sigui per només un any, a Petter Solberg, que en tornar a l'equip amb el qual va competir els anys 1999 i 2000 recupera l'estatus de pilot oficial.

La pèrdua d'Abu Dhabi com a patrocinador principal farà variar la decoració dels dos Ford Fiesta RS WRC oficials i també la denominació de l'equip, que serà Ford World Rally Team. La llarguíssima tradició de Ford al mundial de ral·lis (79 victòries i el rècord de 145 proves seguides puntuant) ha estat un dels factors que més ha considerat la cúpula directiva de Ford Europa abans de prendre una decisió que s'ha fet esperar més del compte i en la qual ha tingut un paper determinant el compromís de la FIA, anunciat dimecres de la setmana passada, de vetllar per l'estabilitat del campionat del món. S'hi refereix Gerard Quinn, director de Motorsport Ford Europa. “Considerem que el moment en què fem aquest anunci és l'adient. Estem convençuts de l'estabilitat del campionat i creiem que continua oferint un gran valor i una gran atracció a nivell mundial. Ho hem valorat amb els nostres socis i seguirem en la competició”, assenyala Quinn.

Un jove ambiciós i un veterà que vol tornar a vèncer

Amb només 26 anys Jari-Matti Latvala és un pilot capaç d'anar tan de pressa sobre l'asfalt com als trams de terra. Aquest any s'ha sacrificat sempre que ha calgut en benefici del seu excompany Mikko Hirvonen però li ha valgut la pena ja que Ford l'ha designat com a pilot número 1 de l'equip. Petter Solberg (37 anys i campió del món el 2003) aportarà a Ford M-Sport la motivació per tornar a vèncer, cosa que no fa des de l'any 2005, i allargarà la seva presència al mundial, que també era incerta després de tres temporades gestionant un equip propi i pagant de la seva butxaca quan l'aportació dels patrocinadors no donava per a més. Ford li assegura només una temporada, però és molt si es té en compte que podria haver donat l'oportunitat a algun pilot que aportés diners o bé apostar per joves valors com ara Ott Tanak o Mads Ostberg.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)