Ral·lis

Classificacions

Loeb no es cansa de guanyar

Motor. El pilot de Citroën guanya el ral·li de Mèxic per sisena vegada consecutiva i es destaca com a líder del mundial

Sébastien Loeb (Citroën DS3) n'ha tingut prou amb tres ral·lis per destacar-se com a líder del campionat del món, en la classificació del qual té 16 punts més que Mikko Hirvonen, el seu company d'equip, i 19 respecte a Petter Solberg, els dos pilots amb què ahir va compartir podi en el ral·li de Mèxic, el primer sobre terra d'aquest any. Amb 36.2 segons d'avantatge sobre Hirvonen i 1:53.0 respecte de Jari-Matti Latvala (Ford Fiesta) a l'inici de la tercera etapa, a l'alsacià només li quedava com a pitjor escull el segon tram del dia, Guanajutito, de 54,3 km de llargada.

Tot i ser conscient que no valia la pena assumir més riscos que els estrictament necessaris en aquella llarga cronometrada, Loeb hi va fer el segon millor temps, a 0.7 segons de Hirvonen, el més ràpid. I tot i que encara quedaven uns altres dos trams –sense possibilitat d'assistència– el triomf en aquesta tercera prova del mundial ja era pràcticament seu. Al tram següent (Derramadero, 10,5) Loeb va fer l'escratx i a l'últim (power stage) va aconseguir el segon millor temps –rere Petter Solberg– i els corresponents dos punts de propina.

El tribut al tram de Guanajutito el va pagar Latvala, que va patir un accident quan mantenia el tercer lloc de la general i va perdre més de set minuts canviant una roda. Però en arribar al tram següent, els comissaris de cursa no el van autoritzar a prendre la sortida perquè l'arc de seguretat del Ford Fiesta no estava en les degudes condicions. Amb el seu segon abandonament d'aquest any, el finlandès perd moltes possibilitats de títol i fins i tot de continuar com a número 1 de Ford, condició que recauria en el força més constant Petter Solberg. A Guanajutito també va abandonar Evgeni Novikov (sortida de pista), la qual cosa va permetre el català Àlex Haro, copilot de Ricardo Triviño, pujar al desè lloc.

Ral·li de Mèxic
1r Loeb-Elena (Citroën DS3)
4h15:32.7
2n Hirvonen-Lehtinen (Citroën DS3)
a 42.4
3r Solberg-Patterson (Ford Fiesta)
a 2:11.4
4t Ostberg-Andersson (Ford Fiesta)
a 4:51.5
5è Tänak-Sikk (Ford Fiesta)
a 5:02.6
6è Al-Attiyah-Bernacchini (Ford Fiesta)
a 6:41.4
7è Araújo-Ramalho (Mini JCW)
a 12:46.9
8è Ogier-Ingrassia (Skoda Fabia)
a 14:57.8
9è Block-Gelsomino (Ford Fiesta)
a 22:26.8
10è Triviño-Haro (Ford Fiesta)
a 23:30.7
Mundial de pilots
1r Sébastien Loeb (Citroën DS3)
66
2n Mikko Hirvonen (Citroën DS3)
50
3r Petter Solberg (Ford Fiesta)
47
4t Mads Ostberg (Ford Fiesta)
28
5è Jari-Matti Latvala (Ford Fiesta)
26
6è Evgeni Novikov (Ford Fiesta)
21
7è Dani Sordo (Mini)
18
8è Ott Tänak (Ford Fiesta)
14
9è François Delecour (Ford Fiesta)
8
10è Nasser Al-Attiyah (Ford Fiesta)
8
Mundial d'equips.
1r Citroën Total WRT
108
2n Ford WRT
70
3r M-Sport Ford WRT)
38
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)