Motociclisme

Un segon lloc com a mal menor

GP de Motociclisme del Qatar. Moto 3. A Àlex Márquez se li escapa el triomf a pocs revolts pel final per culpa d'una errada

Amb la feinada que han tingut al box de Monlau aquesta pretemporada, desenvolupant una moto de cap i de nou, el segon lloc d'Àlex Márquez és un sensacional resultat. Acotant l'anàlisi al que van ser les 18 voltes, que hi hagi certa amargor en el primer sumari de la temporada, és també lògic.

Jack Miller va pujar per primera vegada al podi del mundial i va fer-ho a dalt de tot, després d'aprofitar una errada de Márquez a pocs metres del final, quan el cerverí va entrar llarg en el cinquè revolt i va perdre una primera posició que havia mantingut en cada pas previ per meta. Pitjor va ser el diumenge d'Àlex Rins, condicionat per una mala sortida –de la pole al desè lloc per deixar l'embragatge abans de temps– i per l'escassa velocitat punta de la seva Honda, un dèficit inabordable en els mil metres de recta de Losail. Infranquejable en l'última volta i condemnat al cinquè lloc i superat per Efrén Vázquez i Miguel Oliveira, i durant tota la cursa –per postres, el vent bufava de cara en aquell punt–.

Desenllaç agre

Amb Márquez i Miller avançats –ja en el segon gir en 2:06–, Rins es va desgastar en recuperar les posicions perdudes. Va necessitar quatre voltes per posar-se tercer, però ja a més de dos segons del seu company d'equip. Un Márquez que, veient que Miller se l'empassava en la recta, treia dècimes d'on no n'hi havia als revolts per no donar-li rebuf. I amb certa comoditat. Qui volia però no podia era Rins, que tot el que treia en el transcurs de la volta ho perdia en la recta, penalitzat pel vent i per la brutal velocitat punta de Vázquez, obligat sempre a tornar a començar. En un altre traçat amb menys recta, hauria caçat el duet capdavanter i hauria pogut deixar enrere els que el seguien: Vázquez, Oliveira, Kornfeil, Masbou i Viñales.

Aquí, el que va fer va ser portar-los fins als dos escapats –a sis voltes, va retallar de dos a un segon el dèficit–, abocant el desenllaç de la cursa a un esprint final de sis pilots. Un últim esforç que Márquez, que ja havia tingut un ensurt a quatre girs, va pagar amb la seva errada i que Rins, sense prou potència, va veure des d'un segon pla. Igual que Isaac Viñales, atrapat en el vuitè lloc, malgrat intentar seguir el seu company Kornfeil.

Ho he intentat tot, després de l'errada de la sortida, però no ha pogut ser. Tot i això, marxo content pel ritme mostrat
Àlex Rins
Estem contents. Ens falta una mica, però hem vist que amb la goma gastada podem ser al davant
Isaac Viñales
Ho hem salvat bastant bé, al final. El més important és que veiem que amb l'Honda anem pel bon camí
Àlex Márquez
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)