Fórmula 1

Ensenyant les cartes

Nico Rosberg fa la novena posició preferent del curs en el GP dels EUA i guanya la primera partida a Lewis Hamilton

L'anglès té problemes de frens, però reconeix la superioritat del seu company de Mercedes

Nico Rosberg sap que avui només li val guanyar, perquè queden només tres curses i ha de retallar distàncies amb Lewis Hamilton tant sí com no, encara que només sigui per aturar la ratxa de quatre victòries seguides de l'anglès. I, per guanyar, no hi ha res millor que sortir de la posició preferent. Dit i fet, a Austin, l'alemany va sumar la novena del curs per a ell –Hamilton només en té set–, que també és la novena seguida de Mercedes. Per si no fos prou, per sisena vegada consecutiva les fletxes de plata ocupen la primera línia de la graella. Només Valtteri Bottas, tercer, va ser capaç de rodar també en 1:36, però es va quedar a gairebé nou dècimes de Rosberg.

L'actuació del Mercedes número 6 va tenir molt de mèrit, perquè en l'entrenament lliure del matí va tenir força problemes amb els frens i va quedar lluny de Hamilton (1:37.107, l'un; 1:37.990, l'altre). Però a l'hora de la veritat es va capgirar la situació. Ara els problemes de frens els tenia Hamilton, mentre Rosberg posava la directa i no li donava cap opció, rebaixant d'un segon el registre matinal de l'altre W05 i de tres el del divendres.

Vettel, a remuntar

Els Williams de Bottas i Massa ocupen la segona fila de la graella, i la tercera la comparteixen Ricciardo i Alonso. L'asturià va tenir la satisfacció de superar d'un grapat de centèsimes els McLaren de Button i Magnussen, per bé que l'anglès va perdre cinc llocs en haver de substituir la caixa de canvis.

La sorpresa del dia la va donar Sutil, que va alçar el Sauber a la Q3 per primera vegada enguany. En la primera cursa sense els Caterham ni els Marussia, els cotxes suïssos eren clars candidats a tancar la graella, però l'alemany va destapar el pot de les essències just quan perilla el seu volant per a l'any que ve.

Qui tancarà la graella –més ben dit, sortirà de la línia de boxs– és Vettel, sancionat per haver de menester un sisè grup propulsor –el límit és de cinc conjunts per a tot l'any–. El tetracampió va dedicar totes les sessions lliures a preparar la cursa, i caldrà estar atents a la seva remuntada. El primer os que es trobarà serà qui el substituirà l'any que ve, Kviat. El rus també va ser sancionat, en el seu cas per muntar el setè motor Renault V6 del curs.

PROTAGONISTES

1r Nico Rosberg (Mercedes) 1:36.067 2n Lewis Hamilton (Mercedes) 1:36.443 3r Valtteri Bottas (Williams-Mercedes) 1:36.906 4t Felipe Massa (Williams-Mercedes) 1:37.205 5è Daniel Ricciardo (Red Bull-Renault) 1:37.244 6è Fernando Alonso (Ferrari) 1:37.610 7è Kevin Magnussen (McLaren-Mercedes) 1:37.706 8è Kimi Räikkönen (Ferrari) 1:37.804 9è Adrian Sutil (Sauber-Ferrari) 1:38.810 10è Pastor Maldonado (Lotus-Renault) 1:38.467 11è Sergio Pérez (Force India-Mercedes) 1:38.554 12è Jenson Button (McLaren-Mercedes) 1:37.655* 13è Nico Hülkenberg (Force India-Mercedes) 1:38.598 14è Jean-Éric Vergne (Toro Rosso-Renault) 1:39.250 15è Esteban Gutiérrez (Sauber-Ferrari) 1:39.555 16è Romain Grosjean (Lotus-Renault) 1:39.679 17è Daniïl Kviat (Toro Rosso-Renault) 1:38.699** 18è Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) 1:39.621*** (*) Cinc llocs de penalització per substituir la caixa de canvis. (**) Deu llocs de penalització en muntar el setè motor del curs. (***) Sortirà de la línia de boxs en muntar un sisè grup propulsor.
El fre esquerre tenia 100 graus menys [de temperatura] que el dret, però en el fons Nico ha estat més fort que jo
Lewis Hamilton
mercedes
He pogut tibar i en la Q3 he fet dues bones voltes. Estic molt content, perquè la tercera posició és molt bona amb vista a la cursa
Valtteri Bottas
williams-mercedes
Tot ha anat molt bé. Hem arribat a la qualificació amb uns bons reglatges i un bon equilibri, però el que compta és la cursa
Nico Rosberg
mercedes
És trist haver d'estar contents per un sisè lloc, però muntem un motor força vell i el resultat és millor que no pas esperàvem
Fernando Alonso
ferrari

Fernando Alonso mareja la perdiu

Fernando Alonso segueix sense voler –ni poder– revelar el seu futur, per bé que a Austin va declarar: “S'estan fent totes les passes que tenia al cap.” “Ho sabreu aviat, algun dia”, va afegir, sense admetre ni la seva marxa de Ferrari ni el possible fitxatge per McLaren. Alonso va insistir que “fa mesos” que té clar el seu destí, i va reiterar el que ja va dir fa un mes, a Suzuka: “Faré el que sigui millor per a mi i per a Ferrari, que és l'equip que estimo.” De moment, Alonso demana paciència, perquè la seva prioritat és la recta final del curs. “De temps de parlar del futur, n'hi haurà molt, després”, va reblar. Si més no, va qualificar d'“improbable” la possibilitat de prendre's un any sabàtic, i va asseverar que el seu objectiu és “guanyar un tercer títol mundial”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)