Fórmula 1

A poc a poc es va lluny

Motor. McLaren es limita a comprovar els sistemes de la mecànica Honda i no fa cap volta llançada en el primer dia de tests col·lectius a Abu Dhabi

McLaren i Honda van fer ahir el primer pas públic d'un camí que els ha de dur a tornar a assaborir la glòria dels títols mundials en comú que van conquerir amb Prost i Senna, a cavall dels anys vuitanta i noranta. Ara bé, en la primera de les dues jornades de tests de tots els equips –tret de Marussia– al circuit de Yas Marina, el primer pas del McLaren-Honda laboratori va ser més aviat curtet. El cotxe va estar tancat al box fins a les tres de la tarda (hora local; el test acabava a les sis), mentre l'equip resolia els problemes elèctrics amb la instal·lació de les bateries, un component fabricat per McLaren. Tot seguit, el provador Stoffel Vandoorne va fer tres voltes soltes, en la segona de les quals el cotxe va quedar avariat a la pista, per un problema de dades i flux de benzina.

Val a dir que l'estrena va ser profitosa. Sense anar gaire lluny, quan a finals de gener McLaren va estrenar l'MP4-29 amb mecànica Mercedes, a Jerez, el primer dia els tècnics van ser incapaços d'engegar el motor alemany, també per problemes elèctrics. “Es tracta de comprovar els sistemes bàsics abans de començar els assajos de veritat el mes de febrer que ve”, va dir Yasuhisa Arai, cap de competició d'Honda.

Vettel visita Ferrari

La resta d'equips es van dedicar a fer proves aerodinàmiques i comparacions entre els pneumàtics Pirelli d'aquest any i els del curs vinent (cada equip disposa de 10 jocs de rodes del 2015 per assajar). Entre les cares noves, el campió de la GP2 Jolyon Palmer va provar el Force India, i Carlos Sainz va fer 100 voltes amb el Red Bull, com a premi per haver guanyat la FR 3.5 i esperant que la marca de begudes el confirmi com a pilot de Toro Rosso l'any que ve. Qui serà el seu company, Max Verstappen, va sortir de la pista al matí per un problema de suspensió. Un espectador il·lustre del test va ser Sebastian Vettel. Red Bull no li va donar permís per provar el Ferrari, però el tetracampió va voler visitar el box de l'equip i conèixer-ne els mecànics.

1r V. Bottas (Williams-Merc.)
1:43.396
2n K. Räikkönen (Ferrari)
1:43.888
3r N. Rosberg (Mercedes)
1:44.512
4t J. Palmer (F. India-Merc.)
1:44.516
5è C. Sainz (Red Bull-Ren.)
1:45.339
6è W. Stevens (Caterham-Ren.)
1:45.336
7è C. Pic (Lotus-Ren.)
1:46.167
8è M. Ericsson (Sauber-Ferr.)
1:46.253
9è M.Verstappen (T. Rosso-Ren.)
1:47.194
10è S. Vandoorne (McLaren-Honda)
s/t
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)