Fórmula 1

El mundial de F-1 tindrà 21 curses

Motor. El consell mundial de la FIA aprova el retorn del GP de Corea, que es disputarà el 3 de maig, tot just una setmana abans de la cita del Circuit de Barcelona-Catalunya

El campionat del món de F-1 passarà de les dinou curses d'enguany a 21 el 2015, amb l'esperat retorn de Mèxic –1 de novembre– i la inclusió per sorpresa del GP de Corea en el calendari aprovat ahir pel Consell Mundial de la FIA, reunit a Doha. La cursa coreana, pendent de confirmació, es disputarà el 3 de maig, el cap de setmana anterior a la prova del Circuit de Barcelona-Catalunya. La FIA també va aprovar el calendari del mundial de ral·lis, amb el Catalunya-Costa Daurada com a penúltima cita, el 25 d'octubre. Un mes abans, el 20 de setembre, el Circuit de Barcelona-Catalunya acollirà una prova puntuable per al nou mundial de ral·licròs.

Pel que fa al reglament esportiu de la F-1, la FIA fa marxa enrere amb la puntuació doble de l'última cita –la mesura va rebre fortes crítiques per la seva arbitrarietat– i renuncia al pla de reprendre la cursa amb una nova sortida des de la graella després d'una neutralització amb el cotxe de seguretat, en fer-se palès que la mesura provocaria un seguit de problemes de seguretat.

La reunió també va abordar les conclusions d'un grup d'experts al voltant de l'accident de Jules Bianchi durant el GP del Japó, el 5 d'octubre –es va fer greus lesions al cap en colpejar una grua, amb la pista molla–. El grup conclou que el protocol d'actuació va ser correcte, i remarca que el pilot no va reduir prou la marxa amb les dobles banderes grogues que onejaven per la sortida de pista anterior d'Adrian Sutil. Per evitar-ho, el 2015 s'introduirà el sistema anomenat cotxe de seguretat virtual, que neutralitzarà la cursa en cas de bandera groga, encara que no intervingui el cotxe de seguretat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)