Fórmula 1

Ara toca ensenyar les cartes

Motor. Comença el gran premi “zero” al Circuit de Barcelona-Catalunya, des d'avui i fins a l'1 de març

La pretemporada torna a casa. Després d'un any d'absència –l'any passat en aquestes dates, els equips de F-1 eren a Bahrain–, el Circuit de Barcelona-Catalunya celebra el gran premi “zero”, en dues tongades de quatre dies d'assajos, de dijous a diumenge. Quan els equips marxin de Montmeló, l'1 de març, faltaran tot just dues setmanes perquè comenci el mundial, a Austràlia. Per tant, ja no s'hi val a badar.

De grat o per força, al circuit vallesà tothom acabarà ensenyant les cartes, perquè el traçat és implacable a l'hora de fer palès el rendiment dels monoplaces. D'entrada, Ferrari –avui i demà, Räikkönen; dissabte i diumenge, Vettel– i Mercedes –Hamilton, avui; Rosberg, demà– hauran de confirmar les bones sensacions de Jerez. Allà l'equip alemany va acumular quilòmetres sense fixar-se en el cronòmetre. Ara, però, hauran d'ensenyar la poteta i temptejar el sostre competitiu del W06.

Per la seva banda, Red Bull i McLaren buscaran la fiabilitat que els va girar l'esquena a Jerez. L'equip de Milton Keynes confia que la mecànica Renault els permeti rodar sense entrebancs –avui i demà, Ricciardo en acció; després, Kviat–. Els homes de Woking també han posat fil a l'agulla: Button –rodarà avui i demà– i Alonso –ho farà dissabte i diumenge– van avançar feina a Montmeló dilluns i dimarts, aprofitant les dues jornades promocionals que permet el reglament. L'objectiu és que el McLaren-Honda arribi per fi a les 60 voltes en un dia.

També caldrà comprovar el potencial de Williams i Lotus, i l'evolució de Toro Rosso –amb els debutants Verstappen i Sainz– i Sauber. Tot plegat, a casa, en un veritable gran premi “zero”.

LA XIFRA

9
equips
rodaran al Circuit de Barcelona-Catalunya, incloent-hi Force India, absent a Jerez.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)