Fórmula 1

Alonso no hi arriba a temps

Fórmula 1. McLaren confirma que el pilot asturià no correrà el primer gran premi de la temporada, a Austràlia, per “precaució”, però manté que estarà a punt per a Malàisia (29 de març)

Fernando Alonso, una de les grans estrelles de la fórmula 1, es quedarà amb les ganes d'estrenar-se amb McLaren en el Gran Premi d'Austràlia, on es donarà la setmana vinent el tret de sortida a la nova temporada. Era una notícia esperada i temuda pels seus seguidors veient el misteri que encara envolta l'accident de l'asturià al circuit de Montmeló el 22 de febrer. Per curar-se en salut, els metges han recomanat al pilot que allargui el període de descans, i aquest, lògicament, ho ha hagut d'acceptar. “Serà dur no ser a Austràlia, però un segon impacte en menys de 21 dies, no!”, va escriure el pilot a Twitter.

El danès Kevin Magnussen i l'anglès Jenson Button pilotaran, doncs, els nous McLaren MP4-30 a Melbourne en espera de la completa recuperació del doble campió del món. L'equip va deixar clar en el seu comunicat oficial que els últims exàmens mèdics assenyalen que Alonso està en perfectes condicions i que la decisió de no fer-lo competir és per precaució i per evitar qualsevol incident que el deixés commocionat per segona vegada en poc temps. El circuit de Melbourne és urbà i els murs són de formigó, un fet que també influeix a l'hora d'evitar qualsevol risc. “Després d'haver completat fins dilluns una exhaustiva sèrie de proves i exploracions, els metges de Fernando Alonso li han comunicat que no veuen evidències de cap problema mèdic i que, per tant, el consideren completament apte des de la perspectiva neurològica i cardíaca”, assenyala el comunicat. Des d'aquest punt de vista, semblaria que el pilot podria afrontar el gran premi sense cap complicació afegida. Amb tot, McLaren afegeix després que vol “limitar els factors de risc” i deixar que el pilot es prepari físicament per estar al 100% per al segon gran premi, el que es disputarà a Malàisia (29 de març), on l'equip manté que la seva estrella recuperarà el volant del bòlid que de moment conduirà Magnussen.

El dia de l'accident Alonso va ser ingressat a l'Hospital General de Catalunya. El nou pilot de McLaren va perdre el control del vehicle i va impactar contra el mur a uns 150 km/h. Durant una estona va perdre la consciència. El quid de la qüestió és si la va perdre just abans de tenir l'accident o a causa de l'impacte. Per McLaren, la topada va ser causada pel fort vent que bufava a Montmeló, però hi ha teories alternatives, sobretot perquè diversos mitjans han confirmat que el pilot no recordava durant uns minuts ni tan sols que era pilot de McLaren. Això va activar el protocol de seguretat i Alonso va ser evacuat amb helicòpter. La FIA, de fet, ha ordenat que s'investigui l'accident, un fet poc habitual en uns entrenaments de pretemporada.

Esportivament, per a Alonso i McLaren tot plegat és un maldecap, ja que l'evolució del nou cotxe i del motor Honda, que en la pretemporada ha donat molts problemes, encara serà més lenta.

El danès, que va perdre el lloc per l'arribada d'Alonso, serà el seu substitut

La commoció no s'aclareix

Ahir el web especialitzat alemany F1-insider.com va publicar que Fernando Alonso va recuperar el coneixement el dia de l'accident parlant en italià i pensant-se que encara estava a Ferrari, la seva escuderia del 2014. Altres fonts mantenen que l'espanyol es pensava que encara era pilot de Renault, escuderia amb la qual va guanyar els dos títols mundials.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)