Fórmula 1

Hamilton rebla el clau

Fórmula 1. El líder del mundial signa a Bahrain la quarta posició preferent consecutiva del curs. L'altre Mercedes de Rosberg només és tercer, superat pel Ferrari de Vettel

És qüestió de confiança. Lewis Hamilton està en ratxa i ho sap. Va haver d'esperar set anys per vèncer el segon títol mundial, l'any passat, però ara que torna a ser a dalt de tot no hi ha qui l'aturi. Ahir va conquerir la quarta posició preferent seguida en la quarta cita del curs, en un circuit –Sakhir– on fins ara la pole se li havia resistit. Dalt del seu núvol particular, l'anglès no sabia destacar res en concret que expliqui el seu moment dolç. “Simplement, intento millorar”, va dir.

El cop al seu company de Mercedes Nico Rosberg va ser doble. D'una banda, l'alemany era l'autor de les dues últimes poles a Bahrain, però ahir va haver de reconèixer que havia pensat massa en la cursa i que no havia estat prou fi. Per acabar-ho d'adobar, Sebastian Vettel el va relegar a la segona fila de la graella –Hamilton a banda, només el pilot de Ferrari va baixar d'1:33–, igual com a Sepang. Rosberg se la jugarà a la sortida. “He de ser segon al primer revolt”, va admetre. Altrament, la cursa se li farà prou costeruda.

Hamilton va mantenir el to excels al llarg de les tres mànegues de la qualificació –a la Q2, va avantatjar Rosberg de més d'un segon–, però abans de la Q3 el Ferrari més en forma semblava el de Kimi Räikkönen, segon en la Q2. La pista millorava amb el pas dels minuts, i Vettel va saber trobar l'equilibri ideal just en el moment decisiu, la Q3. Tanmateix, el quart lloc de Kimi és la seva millor posició a la graella del curs, i avui serà un clar aspirant al calaix.

Carlos Sainz, a la Q3

El cas és que la gestió dels pneumàtics tornarà a ser una variable vital, encara que la cursa es disputi al vespre. Tots els pilots capdavanters –incloent-hi els Williams de Bottas i Massa i el Toro Rosso de Sainz– es van guardar un joc nou del compost tou per a una cursa que en principi es planteja a dues aturades. En qualsevol cas, tots ells reservaran el compost mitjà –uns dos segons més lent que el tou, i amb una durabilitat no gaire superior– per a l'última tirada del gran premi.

La sorpresa del dia la va donar Carlos Sainz, un altre cop a la Q3 després de dues qualificacions seguides no gaire reeixides. El madrileny va lluitar a la centèsima de segon amb Nico Hülkenberg (Force India) i Romain Grosjean (Lotus), i avui intentarà superar aquests cotxes amb mecànica Mercedes amb l'espasa de Dàmocles de la fiabilitat del motor Renault a sobre. “És el lloc on menys m'esperava ser a la Q3”, va dir Sainz.

Hülkenberg va enlairar el VJM08 a la Q3 per primer cop enguany, i Fernando Alonso també va ficar per fi un McLaren-Honda a la Q2, per bé que a còpia d'utilitzar dos jocs de rodes toves a la Q1. “Tant de bo a Barcelona [la següent cita del curs] puguem estar a la Q3”, va apuntar l'asturià. La creu per a l'equip de Woking va ser que Jenson Button quedés a l'estacada tot just sortir a la pista en la Q1, quan el cotxe simplement es va aturar, com ja li havia passat divendres.

A banda de l'anglès i els Manor Marussia, en la Q1 van caure dues víctimes il·lustres, Kviat i Maldonado, tots dos amb problemes tècnics als motors Renault i Mercedes, respectivament.

PROTAGONISTES

1r Lewis Hamilton (Mercedes) 1:32.571 2n Sebastian Vettel (Ferrari) 1:32.982 3r Nico Rosberg (Mercedes) 1:33.129 4t Kimi Räikkönen (Ferrari) 1:33.227 5è Valtteri Bottas (Williams-Mercedes) 1:33.381 6è Felipe Massa (Williams-Mercedes) 1:33.744 7è Daniel Ricciardo (Red Bull-Renault) 1:33.832 8è Nico Hülkenberg (Force India-Mercedes) 1:34.450 9è Carlos Sainz (Toro Rosso-Renault) 1:34.462 10è Romain Grosjean (Lotus-Mercedes) 1:34.484 11è Sergio Pérez (Force India-Mercedes) 1:34.704 12è Felipe Nasr (Sauber-Ferrari) 1:34.737 13è Marcus Ericsson (Sauber-Ferrari) 1:35.034 14è Fernando Alonso (McLaren-Honda) 1:35.039 15è Max Verstappen (Toro Rosso-Renault) 1:35.103 16è Pastor Maldonado (Lotus-Mercedes) 1:35.677 17è Daniïl Kviat (Red Bull-Renault) 1:35.800 18è Will Stevens (Manor Marussia-Ferrari) 1:38.713 19è Roberto Merhi (Manor Marussia-Ferrari) 1:39.722 20è Jenson Button (McLaren-Honda) s/temps* Temps màxim de qualificació: 1:40.502 (107% millor temps Q1) (*) Autoritzat a prendre la sortida pels comissaris esportius
Tinc els pneumàtics en millor estat, però cal que sigui segon al primer revolt
Nico Rosberg
mercedes
Estem contents de confirmar que som ràpids i que tot plegat no és qüestió de sort
Sebastian Vettel
ferrari
L'objectiu abans del cap de setmana era arribar a dominar el circuit, i és el que hem fet
Lewis Hamilton
mercedes

Vandoorne avança la seva candidatura

El belga Stoffel Vandoorne es va imposar en la primera cursa de la GP2 a Bahrain i va refermar la seva condició de favorit. El pilot júnior de McLaren va encapçalar la cursa fins que es va aturar per muntar el compost tou. Alex Rossi va heretar el cap de la cursa, però Vandoorne el va superar en el penúltim gir i, en l'últim, Rio Haryanto –també amb tous– es va col·locar segon. Sergi Canamasas va saltar al desè lloc en la primera volta, però va acabar catorzè, patint amb el desgast de les rodes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)