Fórmula 1

Mercedes ha d'ensenyar la poteta tant sí com no

Fórmula 1. Rosberg i Hamilton hauran de demostrar a partir d'avui al Circuit de Barcelona-Catalunya que el W07 és ràpid a banda de fiable

A qui està segur de tenir-ho tot ben apamat no li cal fer focs artificials en la pretemporada, i qui encara té deures pendents fa els possibles per lluir-s'hi. Aquest axioma és massa simplista per descriure amb tots els ets i uts com va anar la primera tongada de tests de la F-1 al Circuit de Barcelona-Catalunya, la setmana passada –avui comença la segona i última, fins divendres–, però permet fer-se'n una idea prou acurada.

Mercedes va acumular ni més ni menys que 3.142 quilòmetres en quatre dies –675 voltes, més de deu curses seguides–, però els millors registres de Nico Rosberg i Lewis Hamilton van quedar a dos segons llargs de la pole virtual de Sebastian Vettel amb l'SF16-H. La demostració de regularitat i fiabilitat de la fletxa de plata va contrastar amb els escarafalls de Ferrari, Red Bull i Force India, que van calçar els compostos més tous per vantar-se del potencial esprintador dels seus bòlids. Tanmateix, amb prou feines van fer més de la meitat de voltes que el W07. De fet, el segon equip amb més quilòmetres va ser Toro Rosso (2.080), que també es va centrar a fer tirades llargues amb el compost mitjà. Avui, l'STR11 estrenarà una nova decoració i compartirà protagonisme amb el Sauber C35 –la setmana passada, l'equip suís va ser el tercer més actiu (2.010 quilòmetres), però encara amb el cotxe vell–.

Amb tot, aquesta setmana Mercedes haurà d'ensenyar la poteta tant sí com no. El dubte és si es conformaran amb el compost tou –amb el qual Rosberg va fer el millor temps absolut en la pretemporada del curs passat– o si també muntaran el supertou i l'ultratou. A la inversa, Vettel i companyia hauran de canviar el xip i fer simulacions de cursa. Sigui com sigui, l'equip de l'estrella tornarà a repartir la feina entre els seus dos pilots cada dia, senyal que pensen tornar a fer voltes a dojo.

TV3 salva la F-1 en català

TV3 emetrà en directe el Gran Premi del Circuit de Barcelona-Catalunya del 2016 i farà resums d'una hora de la resta de curses del mundial (a Esport3), segons va confirmar ahir la televisió pública catalana. Així doncs, TV3 manté el lligam històric amb la categoria reina de l'automobilisme –ja fa vint anys que dura– i, de retruc, salva les retransmissions de F-1 en català, inicialment condemnades pel contracte en exclusiva (de moment, fins al 2017 inclòs) de Movistar+. El canal de pagament va obrir un concurs per adjudicar els drets del GP de Montmeló –la FIA recomana que almenys la cursa de casa de cada país es retransmeti en obert–, però TV3 ha tancat un acord més ampli, habitual en altres països.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)