Fórmula 1

L'estrella es posa a mil

Fórmula 1. Per primer cop, un pilot (Sainz) fa més voltes que Mercedes al final d'una jornada de tests en el Circuit de Barcelona-Catalunya, però Hamilton i Rosberg ja superen el miler de girs

El Circuit de Barcelona-Catalunya va viure ahir la jornada més activa de la pretemporada de la F-1, amb més de 1.200 voltes completades entre tots els equips, tot i que Haas només en va fer una, per una avaria en el turbo del motor Ferrari. El comptador el va encapçalar un Carlos Sainz pletòric –“com més condueixes, més en forma estàs”–, que va fer 166 voltes amb el Toro Rosso, incloent-hi una simulació de cursa. L'equip de Faenza s'ha concentrat en la fiabilitat des que s'han iniciat els tests –sis dies– i encara no ha fet assajos de qualificació, una assignatura que hauran d'aprovar avui i demà en la cloenda de la pretemporada.

Per si no fos prou, el pilot madrileny va ser el primer a superar el total de voltes al dia de Mercedes. Lewis Hamilton (al matí) i Nico Rosberg (a la tarda) només van sumar 164 voltes (763 quilòmetres), suficients per ultrapassar la barrera de les mil voltes (4.700 quilòmetres) des del dilluns de la setmana passada. De moment, Toro Rosso n'ha fet 757; Ferrari, 576 (ahir, 151, rècord particular de l'equip de Maranello). “Els quilòmetres et permeten provar els sistemes, les peces, recopilar dades, assajar reglatges...”, va enumerar Toto Wolff, el cap de l'equip de l'estrella de tres puntes. Ahir, Hamilton va fer el seu primer intent amb el pneumàtic tou –el va superar Bottas (Williams), amb el supertou– i Rosberg va culminar una simulació de cursa a tres aturades (tou-mitjà-mitjà-mitjà) amb un ritme d'una regularitat esfereïdora.

Igual que Ferrari, McLaren va superar el seu sostre de voltes (121; abans, 119), en una jornada que només es va interrompre breument a mitja tarda, quan Ericsson va perdre una roda del Sauber a la pista.