Més motor

Miquel Gelabert és campió d'Europa

Motor. El gironí del Sherco va guanyar el títol continental absolut a la localitat alemanya de Grosseubach

Miquel Gelabert (Girona, 1996) va guanyar el campionat d'Europa de trial en la categoria absoluta el cap de setmana a la localitat alemanya de Grosseubach. El pilot del Moto Club Vall de Lord, amb Sherco, era el líder de la classificació general del campionat abans que es disputés aquesta darrera prova, diumenge. I no només va mantenir l'avantatge per guanyar el títol continental sinó que va ser capaç de guanyar també en aquesta darrera prova. Gelabert va fer deu punts, tots en la primera volta. En la segona va acabar amb zero i va treure un ampli avantatge al segon i al tercer, igualats a 32 punts.

Gelabert ja havia encarrilat el títol el cap de setmana anterior en la doble prova de Sokolov, a la República Txeca, després de la qual partia amb 40 punts d'avantatge amb el seu segon i primer lloc. El pilot Sherco ha pogut disputar el campionat d'Europa perquè en el darrer moment va trobar les ajudes necessàries per disputar les sis proves del calendari, repartides en quatre seus. Des que l'any 2007 Dani Gibert va guanyar el títol continental en la categoria absoluta, cap altre pilot de l'Estat havia estat campió fins aquest diumenge.

En el campionat del món absolut, el calendari del qual es reprendrà el primer cap de setmana de setembre a Valchiampo (Itàlia), Gelabert ocupa l'onzena posició després de ser novè en la darrera prova, disputada a la Gran Bretanya.