Olimpisme

La cancel·lació dels Jocs és una opció, segons un alt càrrec del partit del govern del Japó

El secretari general del PLD es pregunta perquè hauran servit el Jocs si la pandèmia s’estén a causa d’ells

El secretari general del partit del govern del Japó, Toshiro Nikai, ha afirmat que la cancel·lació dels Jocs Olímpics de Tòquio és “una de les opcions” en cas que continuï empitjorant la situació de la pandèmia al país. Toshiro Nikai ha destacat que els Jocs són “una gran oportunitat per al Japó” i ha confiat que comptin “amb el suport de la ciutadania”, encara que ha assenyalat que perquè siguin reeixits “hi ha molts temes que resoldre”.

El secretari general de el Partit Liberal Democràtic (PLD) del primer ministre Yoshihide Suga, ha afirmat que si continuen augmentant els contagis de coronavirus al Japó: “Seria inevitable prendre la decisió segons la situació que es presenti”, i ha afegit: “Si arriba el moment en què no es pot fer més, s’hauran de cancel·lar de forma decidida. Si s’estén la pandèmia a causa dels Jocs, Per a què hauran servit els Jocs?”.

Aquestes declaracions contrasten amb el discurs oficial del Govern japonès i del comitè organitzador de Tòquio 2020, que des de fa mesos mantenen que els Jocs s’organitzaran amb total seguretat i sigui quina sigui l’evolució de la pandèmia. El dia abans d’aquestes declaracions el nombre de contagis diaris en tot Japó va superar per primera vegada els 4.000 des de finals de gener, una evolució que els experts mèdics de país han començat a qualificar com la quarta onada d’infeccions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)