Olimpisme

El primer ministre del Japó insisteix en que es poden fer uns Jocs segurs

S’ha ampliat l’estat d’emergència a tres prefectures més

El primer ministre del Japó, Yoshihide Suga, ha insistit en que és possible celebrar “uns Jocs Olímpics de Tòquio segur” malgrat l’extensió de l’emergència sanitària a més regions del país pel repunt de la Covid-19 i a l’oposició dels ciutadans i professionals mèdics. Ho ha assegurat en la roda de premsa en que ha anunciat una nova ampliació de l’estat d’emergència, que afectarà tres prefectures addicionals a més de les sis on ja està vigent, entre elles Tòquio.

Yoshihide Suga ha afirmat que és responsabilitat del Japó prendre les mesures necessàries per garantir la seguretat d’atletes i de ciutadans nipons després que el Comitè Olímpic Internacional; “hagi decidit celebrar els Jocs Olímpics al juliol”. També ha dit que veu viable la celebració de l’esdeveniment esportiu malgrat la situació actual al Japó: “Crec que és possible realitzar els Jocs de forma segura prenent aquestes mesures per protegir la vida i la salut del poble, així que seguirem duent a terme els preparatius”.

El primer ministre japonès ha dit que és conscient de l’oposició que hi ha per part de la ciutadania i professionals mèdics, i ha dit que la seva prioritat és: “frenar l’expansió dels contagis per protegir la vida i la salut del poble.” També ha anunciat que s’han reservat 25 milions addicionals de dosis de vacunes de Pfizer i ha promès “accelerar” la vacunació de la seva població, que actualment està en un 4,3 per cent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)