Olimpisme

Els atletes que incompleixin les regles anticovid durant els Jocs podrien ser expulsats del Japó

Els organitzadors dels Jocs de Tòquio han publicat el manual pels esportistes

Els esportistes que incompleixin les regles anticovid durant els Jocs Olímpics de Tòquio 2020 podrien ser desqualificats de les competicions i expulsats del Japó, segons el manual pels atletes publicat avui pel comitè organitzador. L’objectiu d’aquestes sancions és garantir el compliment de les mesures de prevenció de contagis ideades pels amfitrions dels Jocs i pel Comitè Olímpic Internacional (COI), que en línies generals suposen una estricta restricció del moviment dels atletes i una estreta vigilància del seu estat de salut.

Aquestes mesures s’aplicarien als esportistes que es neguin a sotmetre a les proves de coronavirus obligatoris a la seva arribada al Japó i durant la seva estada, i als que no respectin l’ús de mascareta o les mesures de distanciament social, entre d’altres casos. També s’aplicaran mesures disciplinàries els atletes que es surtin de la “bombolla” olímpica, de la que formen part els allotjaments i espais d’entrenament i competició, o els que es desplacin a llocs que no hagin estat notificats amb antelació a l’organització.

Hi ha un rang de sancions que inclou advertències, retirada temporal o permanent de l’acreditació per participar a Tòquio 2020, desqualificació de la competició o incapacitat temporal o permanent per participar en els Jocs. La violació de les normes “també podria ser objecte d’estrictes mesures administratives incloent procediments per a la revocació del permís d’estada al Japó”, afegeix el text.

El responsable executiu de Tòquio 2020, Hidemasa Nakamura, ha assenyalat que les sancions més dures com la desqualificació o expulsió del Japó: “s’aplicarien només en cas d’incompliment maliciós de les normes, o en situacions que poguessin posar en risc la vida d’altres persones.” Aquests protocols s’han d’aplicar als aproximadament 15.000 atletes olímpics i paralímpics que participaran a Tòquio 2020.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)