Olimpisme

Oficial: Tòquio es queda sense públic als Jocs

Olimpisme. El govern ha declarat l’estat d’alarma a la ciutat de Tòquio a causa del gran augment de casos de Covid

A pocs dies de començar els Jocs Olímpics de Tòquio (del 23 de juliol al 8 d’agost) s’ha decidit que totes les competicions seran a porta tancada a la seu de Tòquio. Aquesta decisió s’ha pres després d’una reunió en què s’ha analitzat el greu augment de casos de Covid a la ciutat japonesa, que ha fet prendre aquesta mesura. La presidenta de Tòquio 2021, Seiko Hashimoto, ha estat molta clara en una compareixença oficial: “És trist que els Jocs es portin a terme d’una manera molt limitada davant la propagació dels contagis de coronavirus, ho sentim moltíssim pels que ja tenien les entrades i pels residents locals, però no podem fer res més.” El nombre de casos ha tornat a créixer avui (896 casos nous) i ja són 19 dies consecutius d’augment progressiu. De fet, s’ha declarat l’estat d’alarma –el quart que viu la ciutat de Tòquio–, que durarà des del dilluns 12 fins al 22 d’agost, ja acabada la cita olímpica. Inicialment ja s’havia establert el límit de públic de 10.000 persones o el 50% de la capacitat de cada seu. Però després d’aquesta decisió a la capital s’ha decidit que no hi haurà públic en cap instal·lació. De fet, ja s’havia prohibit la presència d’aficionats estrangers. La consternació és absoluta també entre la restauració i els comerços, que veuran anul·lats els seus ingressos per manca de seguidors.

Les altres seus viuen expectants

El primer ministre japonès, Yoshihide Suga, va justificar la decisió perquè no acabi empitjorant la situació del país: “He de fer passos importants per evitar un nou brot en l’àmbit nacional i per considerar l’impacte de les diferents variants del coronavirus.” Mentre que l’estat d’emergència s’ha aplicat a Tòquio, altres zones com les prefectures de Chiba, Saitama, Kanagawa i Osaka són zones de risc. I s’espera que diumenge surtin de l’estat d’alarma altres zones com Hokkaido, Aichi, Kioto, Hyogo i Fukuoka.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)