Olimpisme

Menys de mil convidats a la inauguració dels Jocs

Olimpisme. A banda dels esportistes participants, a l’estadi olímpic de Tòquio només hi seran presents autoritats i personalitats VIP

La cerimònia inaugural dels Jocs Olímpics de Tòquio només la podran viure en directe a l’estadi menys de mil convidats, segons ha fet públic l’agencia Kyodo. Deixant de banda els esportistes participants, només hi podran ser presents les autoritats i les personalitats VIP. El comitè organitzador encara no ha confirmat el nombre exacte d’assistents presencials a l’estadi olímpic de Tòquio, que té una capacitat per a 68.000 persones.

Entre els assistents a aquesta cerimònia inaugural a l’estadi, hi haurà l’emperador del Japó, Naruhito, que declararà inaugurats els Jocs de la XXXII Olimpíada. Entre els convidats més destacats, hi serà present la primera dama dels Estats Units, Jill Biden, confirmada per la Casa Blanca.

La decisió de no permetre la presència d’espectadors en les diferents competicions dels Jocs de Tòquio es va prendre aquesta setmana, poc després de que el govern japonès anunciés l’aplicació d’un altre estat d’emergència sanitària per coronavirus a la capital. El nou estat d’emergència ja està en marxa i estarà vigent fins al 22 d’agost, quan la competició olímpica ja haurà acabat.

Pas endavant de la candidatura Pirineus-Barcelona

La generalitat de Catalunya va decidir presentar la candidatura Pirineus-Barcelona per als Jocs Olímpics d’hivern del 2030. Segons va avançar Catalunya Ràdio, el president Pere Aragonès va enviar una carta al Comitè Olímpic Espanyol (COE) per formalitzar aquesta petició, ja que és aquest organisme el que ha de presentar un candidat al Comitè Olímpic Internacional (COI). Fa unes setmanes es van fer canvis en el lideratge de la candidatura olímpica i en les seves cares visibles, i es va deixar clar que el projecte continuava endavant i no perillava.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)