Olimpisme

Primer positiu confirmat a la vila olímpica de Tòquio

Covid-19. És un membre d’una delegació estrangera, però no és un esportista. El president del COI afirma que no és un risc per als atletes ni la població local i que confien en els protocols

El primer positiu per Covid-19 dins de la vila olímpica dels Jocs de Tòquio 2020 va ser confirmat ahir pels organitzadors. No es tracta d’un atleta, però sí que és un membre d’una de les delegacions olímpiques estrangeres que es troben actualment a les instal·lacions. Les autoritats van aïllar el positiu i van començar a recopilar informació sobre els contactes propers de la persona afectada al complex residencial situat en una de les illes artificials de la badia de Tòquio.

Thomas Bach, president del Comitè Olímpic Internacional, va afirmar que aquest primer positiu entre els residents a la vila olímpica “no suposa riscos” per als esportistes. Bach ho va dir en la roda de premsa després de la reunió de l’executiva del COI que es va fer a Tòquio. Aquest positiu de la vila olímpica forma part del total de 14 nous casos de Covid-19 anunciats ahir per l’organització entre el personal relacionat amb els Jocs. Thomas Bach va explicar que els nous casos detectats “han estat posats en aïllament” seguint el protocol dels organitzadors i també va afirmar que “no representen cap risc per a altres participants ni per a la població japonesa”.

El director executiu del comitè organitzador, Toshiro Muto, va explicar en roda de premsa: “Estem prenent mesures fermes contra la Covid-19, fins i tot dins de la vila. A més, els atletes en principi s’han de sotmetre cada dia a tests i ara que hi ha hagut un positiu, s’aïllarà immediatament aquesta persona”. També va afirmar que continuaran prenent mesures “perquè els atletes puguin sentir-se segurs a la vila”. El director executiu del COI, Christophe Dubi, va destacar que tenen “plena confiança” en el rigor aplicat pels organitzadors per dissenyar i implementar els protocols de seguretat sanitària per als Jocs.

Des que va començar aquest mes de juliol, un total de quaranta-quatre persones vinculades als Jocs, incloent-hi un atleta, han donat positiu, segons xifres dels organitzadors. El primer positiu entre les delegacions estrangeres detectat al Japó va ser el d’un entrenador de l’equip olímpic d’Uganda a l’arribada al país el passat 19 de juny. A aquest el va seguir el positiu d’un dels atletes de la delegació, que està allotjada al municipi d’Izumisano, a l’oest del Japó.

LA DADA

14
Nous casos
de Covid-19 en personal relacionat amb els Jocs van ser anunciats ahir

EL PROTAGONISTA

Els positius no representen cap risc per a altres participants ni per a la població
Thomas Bach
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)