Olimpisme

Bach admet que hi va haver dubtes “cada dia” respecte els Jocs de Tòquio

Van decidir no fer-ho públic per no alimentar l’incertesa sobre si es podrien fer o no

El president del Comitè Olímpic Internacional, Thomas Bach, ha admès que durant el camí cap els Jocs de Tòquio “hi va haver dubtes cada dia” a causa de la pandèmia, encara que van decidir no fer-les públiques per no alimentar la incertesa sobre l’esdeveniment. Bach ho va dir al presentar l’informe final sobre els preparatius per als Jocs de la capital japonesa a la 138a sessió plenària del COI. Thomas Bach ha assenyalat que el comitè olímpic i els amfitrions: “es van enfrontar a una elecció al principi de la pandèmia: cancel·lar o posposar”, i ha afirmat que decantar-se per la primera “hauria estat el més fàcil.” També ha dit que ni el COI ni els amfitrions japonesos “es van plantejar mai la cancel·lació”. El dirigent alemany ha admès que els responsables dels Jocs no sabien el complicat que seria tirar endavant els Jocs en plena pandèmia.

“Hi va haver dubtes cada dia, i moltes nits en blanc. Com la resta de la gent a tot el món, no sabíem el que anava a oferir el demà” ha reconegut Thomas Bach. El president del COI ha explicat que aquest organisme va decidir no expressar aquests dubtes perquè d’haver-ho fet: “s’hauria contribuït a l’ambient d’incertesa, i els dubtes s’haurien acabat per convertir en una profecia auto-complerta, i els Jocs de Tòquio haurien saltat pels aires”.

La presidenta de l’comitè organitzador de Tòquio 2020, Seiko Hashimoto, també ha admès la dificultat del camí cap a la cita olímpica així com les limitacions d’uns Jocs que “seran molt diferents” a anteriors esdeveniments. Malgrat tot això, ha afirmat que Tòquio 2020 aspira a “revifar el valor de l’olimpisme i re connectar a tothom”, en un nou tipus de Jocs que ha proposat anomenar “el model de Tòquio”.

El primer ministre japonès, Yoshihide Suga, que també ha intervingut a l’assemblea, ha afirmat: “la llum a la fi de túnel de la pandèmia ja està a la vista”, i que en aquest context es desenvoluparan els Jocs de Tòquio. “En la majoria de casos no hi haurà espectadors a les grades. Però el significat dels Jocs no es veurà reduït” ha assegurat el líder japonès, que ha destacat que l’esdeveniment “ha de mostrar la unitat de la humanitat”.

La màxima prioritat del COI i dels amfitrions és: “garantir que els Jocs siguin segurs” i “protegir la salut dels participants i de la ciutadania japonesa”, segons han subratllar tant Bach com Hashimoto.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)