Olimpisme

Sis catalans disputaran els Jocs d’hivern de Pequín

Olimpisme. Queralt Castellet, Núria Pau, Quim Salarich, Jaume Pueyo, Ander Mirambell i Adrià Díaz estan en l’equip del Comitè Olímpic Espanyol

Sis catalans formaran part de la selecció estatal de catorze esportistes del Comitè Olímpic Espanyol que disputaran els Jocs Olímpics d’hivern de Pequín 2022. De la federació estatal d’esports de neu han estat seleccionats, en surf de neu, Queralt Castellet, que disputarà la prova del mig tub; en esquí alpí, Núria Pau i Quim Salarich, que competiran en el gegant i l’eslàlom respectivament, i Jaume Pueyo en esquí de fons farà l’esprint per equips juntament amb el basc Imanol Rojo. De la federació d’esport de gel, formen part de l’equip estatal Ander Mirambell en la prova del tobogan i Adrià Díaz, que, juntament amb l’anglesa nacionalitzada Olivia Smart, competirà en dansa en patinatge sobre gel. Els Jocs Olímpics d’hivern de Pequín 2022 es disputaran del 4 al 20 de febrer.

La ribetana Núria Pau, de 27 anys, i l’urgellenc Jaume Pueyo, de només 20, són els dos debutants catalans en uns Jocs Olímpics d’hivern. Núria Pau ja ha estat en els dos darrers mundials i en aquesta temporada ha fet un top-20 en la copa d’Europa. Jaume Pueyo va ser el número 1 del rànquing FIS en la modalitat d’esprint de la temporada 2021 de la seva edat, i en aquesta ja ha fet un top-15 en l’Alpen Cup.

La sabadellenca Queralt Castellet, de 32 anys, disputarà els seus cinquens Jocs i aquesta temporada ja ha aconseguit dues terceres posicions en la copa del món. És la gran candidata a lluitar per les places de podi dels participants catalans. Quim Salarich, nascut a Malla fa 27 anys i que actualment viu a Premià de Mar, ja va debutar en uns Jocs Olímpics l’any 2018 a Pyeongchang. Va fer dues quinzenes places en la copa del món al desembre i arriba als Jocs en el millor moment de la seva carrera.

En les disciplines de gel l’egarenc Ander Mirambell, de 38 anys, disputarà la seva quarta cita olímpica. En aquesta temporada ha quedat segon en la copa Amèrica. El barceloní Adrià Díaz, de 31 anys, ja va disputar els Jocs Olímpics de Sotxi el 2014 amb Sara Hurtado, i ara s’ha classificat amb Olivia Smart. Van aconseguir la quarta posició en dansa en el recent campionat d’Europa.

CINQUENS JOCS

Per a Castellet seran els cinquens Jocs, i Pau i Pueyo hi debutaran
Esports de neu
Surf de neu
Queralt Castellet Mig tub
Esquí alpí
Núria Pau Gegant
Quim Salarich Eslàlom
Esquí de fons
Jaume Pueyo Esprint per equips
Esports de gel
Tobogan
Ander Mirambell
Patinatge artístic
Adrià Díaz Dansa (Fa parella amb Olivia Smart)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)