Olimpisme

Bach critica “la fredor” de l’equip rus cap a Valíeva

El president del COI lamenta que en comptes de consolar-la li van recriminar la seva actuació en la final individual de patinatge

El president del Comitè Olímpic Internacional Thomas Bach ha criticat “la tremenda fredor” cap a la patinadora russa Kamila Valíeva, sospitosa de dopatge, per part del seu equip durant l’actuació d’ahir en la final individual de patinatge dels Jocs Olímpics de Pequín, en què va caure un parell de vegades i no va poder passar de la quarta posició. Bach assegura sentir-se “molt pertorbat” en veure la participació de Valíeva, que es va desenvolupar sota un “ambient gèlid” a causa de la “fredor” i fins tot “els gestos de desaprovació” per part de l’equip de la jove patinadora, de només 15 anys.

Després de la prova, Valíeva, plorant, es va mostrar visiblement alterada, però la seva entrenadora Eteri Tutberidze la va criticar: “Perquè has deixat de lluitar?” Una reacció que va sorprendre a Bach: “En comptes de consolar-la, es van mostrar molt distants.” El dirigent alemany s’ha mostrat preocupat per “la gran pressió” que deuria experimentat la patinadora en unes circumstàncies “molt difícils per a una noia de 15 anys” i ha expressat la seva esperança que no hagi suposat “una experiència traumàtica per ella”. En aquest sentit, Bach ha lamentat l’escàs marge de maniobra del COI: “Els nostres mitjans per gestionar amb aquest problema son limitats. No som la policia, no podem portar a terme interrogacions i les nostres sancions tenen un poder limitat. Per aquestes situacions, necessitem el suport dels governs.”

Balanç dels Jocs

D’altra banda, el dirigent del COI ha aprofitat la roda de premsa per fer balanç dels Jocs, que es clausuren diumenge i els quals ha qualificat com a “molt reeixits”. Bach ha destacat l’aspecte esportiu, en què els participants han tingut “actuacions excel·lents” i el de les “infraestructures”, a més de subratllar “un gran esperit olímpic” que ha exemplificat amb les escenes d’esportivitat viscudes entre participants xinesos i nord-americans, i entre ucraïnesos i russos, països que actualment viuen tensions geopolítiques.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)