Editorial

L'EDITORIAL

Els esportistes kosovars van fent camí

Una medalla olímpica i ser en la fase de classificació per al mundial de futbol. No està malament per a un estat que no existeix
per Espanya

La selecció de futbol de Kosova va jugar dilluns al vespre a Turku (Finlàndia) el seu primer partit oficial. I ho va fer aconseguint un empat contra la selecció finlandesa en el grup I de la fase de classificació per a la copa del món que es jugarà l'any 2018 a Rússia. El debut oficial dels futbolistes arriba dies després del debut de Kosova en els Jocs Olímpics, en què, a més, va aconseguir una medalla d'or en la competició de judo. Una medalla olímpica i un debut amb un empat en la cursa cap al mundial.

No està gens malament per a un estat que no existeix per a l'Estat espanyol. 23 dels 28 membres de la Unió Europea, entre els quals no hi és Espanya, han reconegut la república de Kosova, que va declarar de manera unilateral la independència, deslligant-se de Sèrbia, el febrer del 2008. Els organismes esportius no han tancat la porta als esportistes kosovars, malgrat que el seu país encara no ha estat reconegut oficialment per les Nacions Unides –tot i que sí per 109 dels seus 193 membres–. Els Jocs Olímpics de Rio, la fase de classificació per al mundial de futbol del 2018 i el preeuropeu de bàsquet del 2017 estan veient competir els esportistes kosovars.

I ahir va debutar Gibraltar en la fase de classificació per al mundial –ja va jugar la de l'últim europeu–. La diplomàcia esportiva espanyola està de pega.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)