Editorial

L'EDITORIAL

La Ryder Cup aporta golf i molta passió

El silenci,
el respecte,
el ‘fair play' serien elements característics del golf.
En la Ryder, però,
tot canvia

Els esports individuals, quan es disputen en una fórmula que els converteix en una mena d'esport d'equip, agafen una dimensió que quasi els converteix en una disciplina gairebé nova. El tennis, per exemple, un esport ple de dinamisme i potència, però al mateix temps amb una certa tranquil·litat, es converteix en una cosa absolutament diferent en la copa Davis, en què la passió, no només dels espectadors, fa que es transformi totalment.

Una cosa molt semblant passa amb el golf quan, cada quatre anys, arriba la Ryder Cup. Podríem considerar el golf un dels esports que menys passió implica en el mateix gest de practicar-lo. El silenci, el respecte, el fair-play –com en el tennis– serien elements característics del golf. En la Ryder, com en la copa Davis, tot canvia. En aquest cas, a més, no és una competició anyal entre països, sinó que es fa cada dos anys i entre un continent, Europa, i un país, els Estats Units. I més encara quan, des que es disputa amb la fórmula actual, des del 1979, l'equip europeu ha guanyat més vegades la copa (10-7) que no l'americà, que a sobre ha estat derrotat en les tres últimes edicions. Avui comença una nova edició de la Ryder, en terra americà, i els amfitrions surten a totes per evitar una nova humiliació –això consideren ells que és perdre contra els europeus–. Ens esperen grans jornades de golf i de passió a Chaska, a Minnesota.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)