Editorial

L'EDITORIAL

El voleibol català treu el cap

Per primera vegada des de la temporada 2004/05,
hi haurà clubs catalans tant en la lliga masculina com en la femenina

Les lligues espanyoles de voleibol es posen en marxa aquest cap de setmana, i per primera vegada des de la temporada 2004/05 hi haurà representació catalana tant en la superlliga masculina com en la femenina. El FC Barcelona, que torna a la competició masculina després de cinc temporades d'absència, i el CV Sant Cugat, que es reincorpora a la femenina després de dos anys sense jugar-hi, acompanyaren el CVB Barça, que afronta la cinquena temporada seguida en l'elit del voleibol espanyol.

Ha plogut molt des que equips com el Picadero i l'Hispano Francès, en la categoria masculina, i el Medina de Barcelona, el Cornellà i el RCE Espanyol, en la femenina, van inscriure el seu nom en el palmarès de les lligues espanyoles. L'últim títol masculí el va guanyar l'Hispano Francès i data del 1973 i l'últim femení el va guanyar l'Espanyol el 1991. Des de llavors, la sequera de títols de lliga catalans és total. Els equips catalans guanyen títols estatals de base tot sovint, prova que el planter continua funcionant, però el voleibol professional ja fa massa que queda fora del seu abast. El voleibol català ha donat grans jugadors en els últims anys, però han hagut de marxar per guanyar títols. Ara mateix, el voleibol és amateur a casa nostra i tots els projectes es basen més en les ganes i l'esforç que en l'existència d'estructures professionals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)