Editorial

L'EDITORIAL

La dependència de Messi torna a planar

No pot ser el mateix jugar amb Messi que sense, però no és un bon símptoma que el Barça no tingui recursos per guanyar sense ell

Seria admissible que si et falta el millor jugador del món se'n ressenti la qualitat del joc. Messi veu com ningú l'espai, hi posa la pilota millor que ningú i deixa els defenses rivals amb un nus a les cames. Assisteix i marca. Si no es notés l'absència del número 1 del món voldria dir que ha deixat de ser el millor. Tampoc és el mateix jugar amb Suárez de davanter de referència o no tenir-lo. O governar el partit amb Iniesta o sense el manxec. Són jugadors irrepetibles. Però el Barça, que no seria el mateix sense les seves estrelles, hauria de tenir un punt de maduresa per saber guanyar sense els elements que fan la diferència; singularment, sense Messi. Ja ho va dir Piqué: “El dia que jugui amb nosaltres haurem d'aprendre a estar sense ell.” Doncs mentrestant, l'equip va desaprofitant les oportunitats.

De set partits que Messi no ha jugat o no ha completat aquesta temporada, el Barça ha deixat de guanyar-ne quatre. A la temporada passada l'equip va saber salvar els dos mesos sense l'argentí amb vuit victòries, un empat anecdòtic contra el Villanovense i una sola derrota. Tot això, amb una plantilla menys llarga i més desequilibrada. Semblava que la dependència de l'astre argentí era cosa del passat, però les dades d'aquest curs fan recuperar aquella idea i són un mal símptoma que una plantilla tan cara i de tanta qualitat ha d'esborrar sens falta quan el millor del món s'hagi de tornar a absentar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)