Editorial

L'EDITORIAL

El Barça no és només l'equip de futbol

El 2011, un pla de viabilitat va amenaçar el futur de les seccions amateurs del Barça, però avui dia estan més vives que mai

Les seccions del Barça estan en constant debat en l'enton del club i també entre els mateixos socis. Tot i que la prioritat absoluta, sobretot en l'àmbit mediàtic, és el seguiment de l'equip de futbol, també s'està pendent –sobretot per la inversió econòmica que exigeixen– dels equips de bàsquet, handbol, hoquei sobre patins i futbol sala, tots quatre entre els millors d'Europa. Però encara hi ha vida més enllà de les seccions professionals i ho saben tots aquells que coneixen amb profunditat les arrels del club. En la història de l'esport a Catalunya i a Espanya, els equips del Barça de rugbi i de l'atletisme, només per citar-ne dos, són uns referents inqüestionables. Per això no es pot deixar escapar una oportunitat com la que ha tingut el club de fitxar una atleta com Yulimar Rojas –subcampiona olímpica de triple– i incorporar-la a una secció que ha estat recentment nomenada millor equip d'atletisme espanyol. Sense comptar Rojas, en els Jocs de Rio el Barça va tenir deu esportistes de les seves seleccions amateurs. El 2011, el club va imposar una forta retallada a totes aquestes seccions i fins i tot es va eliminar la de beisbol. Llavors es va dir que aquests equips només competirien en les categories de nivell català, però la pròpia ambició de cada un ha fet que amb recursos limitats fins i tot molts hagin millorat el seu rendiment esportiu. Aquest és el camí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)