Editorial

L'EDITORIAL

La tragèdia arriba a tocar de la glòria

El Chapecoense ja ocupa un lloc en el record de tots els aficionats al futbol d'arreu del món

El món de l'esport va viure ahir amb especial dolor l'accident aeri que ocorregut a Colòmbia, en què van perdre la vida 75 persones. La majoria de les víctimes eren els jugadors del Chapecoense, un equip brasiler que anava a jugar el partit d'anada de la final de la copa Sud-americana, l'equivalent a l'Europa League. Amb ells, tècnics, directius, periodistes i la tripulació. Una tragèdia com totes les que provoquen els accidents amb un gran nombre de víctimes.

Les reaccions que hi va haver arreu del planeta, de dins i fora del món del futbol, són una bona prova de la consternació que va provocar l'accident. Més encara perquè l'equip afectat és un club modest, que el 2010 encara jugava a la quarta divisió i que estava fent història amb la seva primera presència en una gran final internacional. El Chapecoense havia creat una gran il·lusió entre els seus seguidors, que ara veuen, incrèduls, que tot s'ha acabat. L'accident de l'equip brasiler no és el primer –tots tenim a la memòria els drames del Torí i del Manchester United– ni, malauradament i probablement, serà l'últim. Accidents com el d'ahir passen de tant en tant, i aquest cop ha tocat de ple un modest equip brasiler de futbol que somniava passar a la història de l'esport d'una manera molt diferent a com hi ha entrat. El Chapecoense ja ocupa un lloc en el record de tots els aficionats al futbol d'arreu del món.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)