Editorial

L'EDITORIAL

Quan els escacs acaparen l'atenció

Carlsen i Kariakin representen una nova era dels escacs, en què les noves tecnologies tenen molt a veure

El mundial d'escacs és un d'aquells esdeveniments esportius que capten l'atenció mundial tot i que no es tracta d'una disciplina de les que es podrien anomenar mediàtiques. La final entre el noruec Magnus Carlsen i el rusc Serguei Kariakin, que va acabar la matinada de dimecres a dijous a Nova York amb la victòria de Carlsen, ha acabat responent a l'expectació despertada tot i la successió de partides acabades en taules de l'inici, que hauria pogut desencisar algú.

El duel entre Carlsen i Kariakin no ha tingut la rivalitat de duels llegendaris pel títol mundial com els que van protagonitzar al seu dia Fischer i Spasski, i Karpov amb Kortxnoi primer i Kaspàrov després. En aquelles finals hi havia molts components extraesportius que van fer els escacs molt populars.

Carlsen i Kariakin representen una nova era dels escacs, en què les noves tecnologies hi tenen molt a veure. Tant per la seva preparació com pel seguiment que ha tingut la final. Es calcula que més de 10 milions de persones estaven connectats seguint les partides finals per internet. El noruec i el rus són joves, tenen 26 anys, i la final d'aquests dies a Nova York no hauria de ser l'última en què s'enfrontessin. Són dos jugadors que entenen els escacs d'una manera diferent, tal com ha quedat clar en aquesta final del 2016. Carlsen és el campió, però en el desempat, i el futur es presenta molt atractiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)