Editorial

L'EDITORIAL

L'esforç de les seleccions catalanes

Les seleccions donen visibilitat al procés en el terreny de l'esport i mostren el potencial esportiu català

Les seleccions catalanes de futbol, handbol i hoquei sobre gel, tant de noies com de nois, i la masculina d'hoquei sobre patins tornen a l'activitat aprofitant les festes de Nadal. Els combinats masculins de futbol i d'handbol, a més, enfrontant-se amb seleccions reconegudes internacionalment –Tunísia en futbol i Qatar en handbol.

És d'agrair l'esforç de les diverses federacions catalanes i dels clubs i les ciutats on es disputen els partits per mantenir viva la flama de les seleccions. Ja fa molt de temps que va quedar clar que l'única via per al reconeixement internacional de l'esport català és tenir un Estat propi, la independència. Tot aquell boom de les seleccions catalanes que va començar amb el Catalunya-Bulgària de futbol del 1997 va ser espectacular. “Una nació, una selecció” cridaven els espectadors que seguien amb passió els equips catalans de futbol, hoquei sobre patins, bàsquet, handbol, voleibol, waterpolo... L'atracció no ha mort –en vam tenir la prova ahir a Granollers i la tindrem dimecres vinent a Girona–, però ara ja es reclama directament la independència. Les seleccions catalanes donen visibilitat al procés en el terreny de l'esport i mostren el potencial esportiu català, tot i les baixes que es produeixen en les seleccions. I és just i obligat agrair als esportistes que sacrifiquin un temps de les seves vacances per vestir els colors de Catalunya i mostrar al món tot el que saben fer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)